Somogy megye székhelye Kaposvár, a Balatontól 50 kilométerre délre, a Kapos folyó két partján, a Somogyi-dombság területén fekszik, csodálatos környezetben, a Zselic lankái között.

A város a régió gazdasági motorja, turisztikai és kulturális központ, ahol a lakosság mindennapjainak meghatározó a helyi média informáló, edukatív, a fiataloktól az idősebb korosztályig terjedő szerepe.

A lokális, hagyományos és digitális médiumokat egyaránt az innováció és az állandó megújulás jellemzi, amely alkalmazkodik a változó médiafogyasztási szokásokhoz.

TV csatornák

  1. Somogy TV: A Somogy TV a megye legnagyobb, legtöbb helyen látható televíziója. A megye televíziójának műsora kábelen ma már Somogy közel kétszáz településén fogható, egyes műsoraik az egész régióban, Baranyában és Tolna megyében is láthatók. A televízió napi műsorokkal tájékoztatja a megye lakóit. Az ismétlések alkalmával természetesen a műsorokhoz kapcsolódó reklámokat is folyamatosan megismétlik, így biztosítva a potenciális vásárlók számára a nagyobb elérhetőséget. A Somogy TV élő műsora mellett a híradó és a magazin műsoraik is megtekinthetők a somogytv.hu weboldalon.
  2. Kapos TV: A 30 esztendős Kapos Televízió a megyeszékhelyen és annak 30 kilométeres körzetében látható. Vételkörzetükben 83 település található, kábelen pedig összesen mintegy 100.000 nézőhöz jutnak el. A közvélemény-kutatási adatok szerint a televízió immár évek óta az elsődleges hírforrás Kaposváron és környékén. A hírműsorokat, magazinokat, reklám- és PR-filmeket jól felkészült szakmai stáb készíti, modern technikai háttér birtokában, legyen az élő bejelentkezés vagy drónos felvétel. A Kapos Televízió minden hétköznap friss hírműsort készít. Speciális loop-olt rendszerrel dolgoznak, ami annyit jelent, hogy híradót, a kapcsolódó reklámokat, sportműsort és egyéb műsorelemeket a főműsoridős sugárzások mellett 23-08 óra között folyamatosan ismétlik, így napi minimum 12 megjelenést biztosítanak.

Rádió csatornák

  1. Rádió 1: a központi és a kaposvári adás a 99,9 MHz-en 2019 óta hallható a régióban.
  2. Rádió Most Kaposvár: a város leghallgatottabb rádiója 8 éves. 2013. nyarán indult, a 91,2 MHz-en. Fiatalos, lendületes, kereskedelmi médium, melynek legfontosabb ismérve a helyi jelleg. Céljuk, hogy informatív, de fogyasztható rádiót halljanak a kaposváriak és a környékén élők. Őszintén és hitelesen szólnak az itt élőkhöz. Igényes hazai és külhoni zenékkel szórakoztatják a hallgatókat.

Újságok

Kapos Extra: A Kapos Extra Közéleti és Kereskedelmi Hetilap Kaposvár legrégebbi, s egyik legmegbízhatóbb lapja 30 éve, 1991-ben alakult. Kereskedelmi tevékenysége mellett közéleti funkciót is ellát, tájékoztatva a város közel hetvenezres lakosságát, illetve a város környéki települések nagy részét a legfontosabb helyi kérdésekről. Példányszámuk heti 27.000 db, megjelenési nap csütörtök. A lap A3 méretben, 48 g-os papíron jelenik meg, minden oldal színes. Az aktuális lapszám mindenkor megtekinthető és letölthető a www.kaposextra.hu oldalukról.

További helyi újságok

Kaposvári megoldásokreklámújság
Kaposvári TámpontKaposváron és környékén, kéthetente megjelenő reklámkiadvány
Somogyi HírlapA megye napilapja elsősorban friss híreket, információkat tartalmaz
Szuperinforeklámújság

A fenti újságokkal kapcsolatos részletes információkért keressen Bennünket elérhetőségeinken!

Honlapok

  1. kaposvarmost.hu: A honlapot 2012-ben hozták létre azzal a céllal, hogy legyen egy olyan, ízig-vérig kaposvári hírportál, amely nemcsak, hogy friss hírekkel látja el az itt élőket, hanem valóban róluk, kaposváriakról szól. Videós hírportálukon a közérdekű információk mellett minden olyan eseményről beszámolnak, amely fontos az itt élők számára, legyen az egy ünnepség, sajtótájékoztató, közérdekű hír, vagy bármilyen, kaposvári közösséget érintő információ. Kaposvári témáik miatt a videók garantálják a magas látogatószámot. Facebook-os jelenlétüket kiemelten fontosnak tartják, napi munkájuk része a napi 16-18 órás Facebook ügyelet, melyben egyrészt interaktív kapcsolatban vannak olvasóinkkal, másrészt aktuális tartalmainkat folyamatosan osztjuk a közösségi portálon. Követőik száma 2021. januárjában közel 40.000. https://kaposvarmost.hu/
  2. kapos.hu: hír- és szolgáltató portál http://kapos.hu/
  3. 74nullanulla.hu: online magazin, amely legfőképp a kaposvári fiatalokért jött létre és egy húzós, provokatív témákat is bevállaló digitális médiatermék, amelynek a tájékoztatás mellett a szórakoztatás is célja. Havonta átlagosan 450 ezer olvasóval rendelkeznek honlapunkon, több mint 17 ezer emberhez jutnak el Facebook oldalukon keresztül naponta, és több, mint 2900-an követik őket Instagramon. https://74nullanulla.hu/

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!