A Budapesten közlekedők közül kevesen tudják, hogy a XI. kerületben található Hamzsabégi út nevét, Érd oszmán-időkből származó elnevezéséről, Hamzsabégről (Hamza bég) kapta.

Érd település török-kori névadója az oszmán hadsereg szolgálatába lépett renegát bosnyák katona lehetett.

Hamza bej palankaszi mezeje…” – Az 1684. július 22-én megvívott hamzabégi  (ma Érd) ütközet története és előzményei - Ujkor.hu

Napjainkban Érd Pest megye legnépesebb települése, ahol a lokális hírek, események a helyi tartalomszolgáltatók számára kiapadhatatlan információs és tájékoztatási lehetőséget nyújtanak.

2014 februárjában alakult meg az Érd Médiacentrum, amely önkormányzati fenntartású intézményként irányítja a város médiumait.

A csaknem 70 ezer lakosú Érd Megyei Jogú Városnak médiacége négy felülettel: az Érdi Újság hetilappal, az Érd FM 101.3 kereskedelmi rádióval, az Érd Most internetes portállal és a hét minden napján nézhető Érd Televízióval áll a lakosság és a hirdetők szolgálatában.

Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által működtetett Érd Médiacentrum alapelve az elfogulatlan, tárgyilagos, hiteles tájékoztatás a város életéről, valamint a településen és környékén élők szórakoztatása.

AZ ÉRD FM 101,3 KERESKEDELMI RÁDIÓ, amely online is hallgatható, több mint 30%-os vállalt közszolgálati tartalommal. A térség meghatározó rádiós hírszolgáltatója, fő célcsoportja a 25-45 év közötti korosztály. Vételi körzete Érd és – domborzati viszonyoktól függően – kb. 25 kilométeres körzete (Diósd, Tárnok, Sóskút, Pusztazámor, Biatorbágy, Budaörs, Halásztelek, Csepel, Szigetszentmiklós, Budapest egyes részei).

Online itt hallgatható:

Az ÉrdTV elsősorban helyi vonatkozású híreket, információkat feldolgozó médium. Fontos feladatának tartja az érdi közösség építését, világnézettől és politikai hovatartozástól függetlenül. Műsorstruktúrájában dokumentum- és játékfilmek, stúdióbeszélgetések és sportközvetítések is helyet kapnak. Az ÉrdTV adását, a Magyar Telekom, valamint a DigiTV előfizetői Érden kívül Diósdon, Pusztazámoron, Sóskúton, Százhalombattán, Tárnokon és Törökbálinton is láthatják. Az ÉrdTV elsősorban a 35-65 év közötti városi felnőtteknek, családoknak szól. Az ÉrdTV adása, a műsorközvetítők adatközlése szerint jelenleg több mint 21 ezer háztartásban fogható.

A műsorok, riportok online megtekinthetők:

Az Érd Most! (erdmost.hu) internetes portál és a hozzá kapcsolódó közösségi médiafelületek folyamatosan tájékoztatnak a város legfrissebb híreiről, eseményeiről, programjairól. Az oldal napi látogatottsága 35 000 egyedi felhasználó, több mint 150 000 oldalletöltés havonta. Az Érd Most Facebook oldal állandó kedvelőinek száma csaknem 10 000 ember (2021. november), de ez a szám folyamatosan emelkedik. Az oldalról elérhető a TV és a rádió weboldala, valamint Érd Megyei Jogú Város saját oldala is.

Az ÉRDI ÚJSÁG az önkormányzat megrendelésére készül, 2014-2019 között a Maraton (Mediaworks) kiadásában, 2019 őszétől a Szuperinfó-hálózat tagjaként. 1991. március 15. óta jelenik meg, 1998. óta ingyen. Jelenleg az egyetlen ingyenes közéleti hetilap a városban. Online olvasható a város honlapján: ÉRDI ÚJSÁG – Érd Megyei Jogú Város (erd.hu)

Terjed a lap | Érd Most!

Az önkormányzattól függetlenül működő médiumok közül a helyben élők az Érdi Hírek – Érdi Hírek (erdihirek.hu) weboldalról és az Érdi Hírek kéthetilapból informálódhatnak a helyi közéletről. Nyomtatásban megjelent Archívum – Érdi Hírek (erdihirek.hu)

Közösségi média

A fenti médiumokon rajongói csoportjain kívül, az alábbiak népszerűek a közösségi médiában.

  1. Érd és környéke adok-veszek és állás
  2. ÉRD ÉS KÖRNYÉKE – Események, információk, tudnivalók!
  3. Érdi vásár (Ha neked nem kell ,ide tedd fel )
  4. Érdi Piac
  5. Érd, Budaörs, Törökbálint Adok-Veszek

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!