Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Békéscsaba – Kerékpártúra a Tanyák a Körösök Körül hálózat tagjaihoz

október 24 @ 09:00 15:00

Az Európai Tanács 2017 óta minden éveben október 20-án hirdeti meg a Táj Nemzetközi Napját. 2020-ben Egyesületünk ismét csatlakozni kíván ehhez a kezdeményezéshez, méghozzá az Alföld, illetve a Körösök völgyének egyik különleges tájképelemének, a tanyának a megismertetésével.
A 2018-ban jött létre Egyesületünk gondozásában a Tanyák a Körösök Körül nyitott tanyagazdaságok hálózata, melynek számos békéscsabai tagja is van.

Tanyák a Körösök körül - Körösök Völgye Natúrpark Egyesület

Ezen a napon egy túra keretein belül szeretnénk többet is meglátogatni közülük, rálátni a létforma hagyományaira és XXI. századi megvalósulásukra.
Látogatást teszünk a mesébe illő Eszter Tanyán, útközben pedig meg-megállva a túravezetőnk, Tószögi György ismerteti a tanyavilág érdekességeit, főbb sajátosságait.Túra hossza: ~ 45 km
Nehézségi szint: 5-ös skálán 3-asA TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL INGYENES!Ha van kerékpárod, hozd magaddal a túrára! A Natúrpark korlátozott mennyiségben, bérleti díj fejében tud biztosítani a résztvevőknek biciklit, de aki ezzel a lehetőséggel élni szeretne, azt az info@korosoknaturpark.hu e-mail címen előzetesen kérjük jelezni.A program a Budapest Bank támogatásával valósul meg.