Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Debrecen – KULTopik – Kortárs művészeti program

június 27 @ 15:30 23:30

Mi lesz, ha az emberi civilizáció eltűnik a Földről?
Önállósulhatnak a technológiai létezők?
Hogy nézhet ki az élet sokezer fényévre tőlünk? A poszthumanista elméletek az emberközpontú valóságkép(ek) kizárólagosságának elbizonytalanításán dolgoznak, hogy végre megértsük: korántsem körülöttünk forog a világ. A beszélgetés és az elhangzó versek azt szemléltetik, hogy a kortárs költészet miképp járulhat hozzá ezeknek a problémáknak a megértéséhez.

Kerber Balázsnak a videojátékok világa által inspirált, Conquest című verseskötetében a történelem olyan alakjai tűnnek fel világhódító karakterekként, a történelem egyirányú idővonaláról közös szövegtérbe helyezve, mint Julius Caesar, Napóleon, Churchill vagy épp Elisabeth királynő, Fodor Balázs Kozmológiai állandó című verseskötete pedig a világegyetem beláthatatlan összetettségének, meghódíthatatlan távlatainak sokszínűsége felől világítja meg az emberi léptékű igazságok relativitását. Moderál: Kovács Edward költő-kritikus.

Az est a Maradj MODEM című, a kortárs művészeti intézmény újra nyitása alkalmából szervezett program keretében valósul meg a Zöld kilincs művészeti kávézóban.

Június 27-én 15.30 és 24 óra közt tárlatvezetések, felolvasószínház, zene, táncelőadás és kis éji slam poetry verseny várja a látogatókat.

Helyszín:

4026 Debrecen
Baltazár Dezső tér 1-3.

Kapcsolat: +36 52 525-010

Forrás: https://www.debrecen.hu/hu/turista/esemenyek/kultopik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük