Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Debrecen – Székesfehérvár – Őszi vártúra a Bory-várban és a Károlyi-kastélyban

október 23 @ 05:00 23:00

Programleírás:
Indulás: Október 23-án pénteken reggel 5:00-kor a Kishegyesi úti Tesco parkolóból.(hátul SportsDirect)
Útvonal: Debrecen-Budapest-Székesfehérvár- Fehérvárcsurgó
10:00-10:30 közötti érkezés Székesfehérvárra a Bory-várba, ahol 1 óra idegenvezetéssel megtekintjük a várat, majd szabadprogram keretében felmászás a kilátótornyokba, 30 percet tervezek.

Bory-vár


12:30 Ebéd a Kiskakas vendéglőben, menü: Húsleves + Rántott csirkemell, hasábburgonyával és párolt rizzsel + savanyúság, friss víz.
13:15 – 15:15 Idegenvezetéssel megtekintjük Székesfehérvár óvárosának nevezetességeit melynek egy fix időpontja a 14:00 órakor az Órajáték. Az órajáték figurái a magyar történelem olyan királyi személyiségeit ábrázolják, akiknek nevéhez legendák fűződnek. A harangjáték zenéje az „Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga” című népének, mely István királyhoz fűződik, és egy középkori dallam, az „O Pastor aeterne”. Az órafigurái a harsonás, Szent István király és Imre herceg, Szent László király, Szent Erzsébet és Szent Margit, Mátyás király és Beatrix királyné. Az óramű számlapja különleges, 24 órás beosztású. A világos alapon lévő számok a nappali órákat, a sötét alapon lévők az esti és éjszakai órákat mutatják. A 12 hónap nevét felsoroló körívhez kapcsolódik a csillagtérképeket ábrázoló tárcsa. Ez havonta fordulva a megfelelő ábrát a hónap nevéhez igazítja, így egy év alatt fordul körbe a számlapon.
Székesfehérvári Szent István-székesegyház, székesfehérvári Szent Anna-kápolna, más néven Hentel-kápolna a város egyetlen épen maradt gótikus műemléke, Városház tér, Koronázó Bazilika Romkertje – Nemzeti Emlékhely, székesfehérvári Ciszterci templom, székesfehérvári Virágóra, székesfehérvári Szent Imre-templom (a helyiek még Barátok templomának, vagy Barátoknak is nevezik) a Vörösmarty Színház programhelyszíneket tekintjük meg.
16:00 Érkezés a Fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyba. Idegenvezetéssel megtekintjük a csodálatos kastélyt és parkját. A kastélynak egy 50 hektáros ősfás park és arborétum ad otthont.

Károlyi-kastély (Fehérvárcsurgó) – Wikipédia


18:00 Visszaindulás Debrecenbe.
23:00-23.30 közötti várható érkezés Debrecenbe.
Tekintettel a járványügyi szabályokra, ezen programunkra csak előregisztrációval lehet jelentkezni, folyamatos kapcsolattartásunk mellett.
Jelentkezni: tura.nagyerdoertegyesulet@gmail.com
Részvételi díj: 12.500 Ft/fő (utazás, programok, belépők, idegenvezetők, menü, egyszóval a fent leírtak)
Szeretettel várunk Benneteket, csodaszép napunk lesz! 🙂
Marincsák Ibolya, szervező 06-70-321-7225