Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Martfű – Ünnepi Napok

augusztus 14 @ 16:00 augusztus 23 @ 17:00

Martfűi Ünnepi Napok megemlékezéssel, koncertekkel és tűzijátékkal
Augusztus 15: BUDAPEST BÁR, augusztus 20: ÖRÖKSÉG, KELEMEN KABÁTBAN

Bízunk benne, hogy nagyon szép nyarunk lesz, és a vírushelyzet is olyan biztonságosan alakul, hogy mi is merjünk igazi nyári programokat rendezni! – kezdte beszélgetésünket Asztalosné Kocsis Enikő. Városunk kulturális intézményének vezetőjétől megtudtuk: az idei ÖrökZöld Tisza Fesztivál ugyan elmarad, de a Martfűi Ünnepi Napok rendezvénysorozat keretében igazán értékes és szórakoztató programokat kínál Martfű az itt élőknek és az idelátogatóknak.

Martfű

– Már eddig is jó lehetőségeink voltak június 22-től, az intézmény újbóli megnyitásától. Fokozatosan visszatértek a csoportok, kinyitott a könyvtár, a mozi is beindult, és a nyári rendezvények, szolidan, de szintén elindultak.

A Filharmónia Magyarország és a Művelődési Központ közös szervezésében szombatonként nagy sikerrel zajlanak a nyári térzenei koncertek, kinn a természetben, szép zenét hallgatva.

Igyekszünk a nyári programokban további élményeket nyújtani vendégeinknek. Augusztus közepétől ismét elindul a már hagyományos Martfűi Ünnepi Napok programsorozat.

Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA vezetője jelezte, hogy ezen a nyáron, a szálloda és a kemping biztonságos működtetése érdekében, az ÖrökZöld Tisza Fesztivál elmarad. A rendezvénysorozat idei évre tervezett önkormányzati költségeit a következő évben felhasználva, 2021-ben, reményeink szerint szép programmal tér vissza a fesztivál – tudtuk meg a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár vezetőjétől.

– A Martfűi Ünnepi Napok kiemelt eseménysorozataként, az önkormányzat döntése, valamint a jelenlegi lehetőségeink és ismereteink alapján, betartva az egészségügyi szabályokat, állami ünnepünk alkalmából egésznapos rendezvénysorozatot tervezünk augusztus 20-án. Ekkor szeretnénk méltóképpen megünnepelni azt is, hogy településünk 70 éves.

Az augusztus 20-i program délelőtt Ünnepi Istentisztelettel veszi kezdetét a Református Templomban, majd ezt követően, az időjárástól függően, a Szent István térre vagy a Művelődési Központba várjuk vendégeinket az Önkormányzat Ünnepi Megemlékezésére.

Délután hagyományosan 15.30-kor kezdődik az újkenyér-szentelés, majd 16 órától az Ünnepi Szentmise a Szent Tamás-templomban.

17 órától a Szent István téren ünnepi szórakoztató kavalkád indul. A délután a gyerekeké, vidámparkkal, gyermekműsorokkal, kézműves játszóházakkal, kirakodóvásárral.

Két nagyobb zenei esemény az est kiemelt programja: 20 órától az Örökség zenekar ünnepi koncertje kezdődik, amit 21 órától hagyományosan tűzijáték követ a gyönyörű főtéren.  Fiataloknak, családoknak és mindenkinek, aki szereti, 21.30-tól a Kelemen Kabátban zenekar koncertje várja a szórakozni vágyókat.

A Martfű Ünnepi Napok rendezvényei azonban már hamarabb, augusztus közepén elkezdődnek és augusztus 23-ig tartanak.

Hagyomány, hogy kiállítással indítjuk a programokat, ezúttal augusztus 14-én. Idén térségünkből, a Tiszazugból választottunk magas színvonalon alkotó kiállítókat. Darmo Éva textilmunkáit, Berényiné Kata akvarelljeit, Szamecz Béla olajfestményeit hozza el. Mindhárom alkotó a megyei képző- és iparművészeti tárlaton évek óta számos alkalommal nyerte el a zsűri díját.

Augusztus 15. szombat délután országos rejtvényfejtő verseny lesz az intézmény több termében. A házigazda hagyományosan a Martfűi Rejtvényfejtő Klub és a Városi Könyvtár.

Este, a termáltó színpadán a Budapest Bár zenekar ad koncertet, a Hangtrend Kft. szervezésében. Jegyek, ötszáz férőhelyig, interneten vásárolhatóak.

Az augusztus 20-át megelőző napokban, az OrgonaPont koncertsorozat keretében, Fehérvári Ágnes közreműködésével, a katolikus templomban hagyományos komolyzenei koncertet tervezünk, amely országosan a Filharmónia Magyarország égisze alatt zajlik. A koncert végleges időpontjától függően, ebben az időszakban rendezzük meg a Ki kicsoda Martfűn könyv bemutatóját is.

A város hagyományos rendezvényeiben új elemként, augusztus 22-23-án a Martfű Néptáncegyüttes kalotaszegi tánctanulásra hívja az ország minden részéről a néptánckedvelőket, kiemelt táncpedagógusokkal és ismert népzenészekkel. Az esti táncházon az itt élők is betekinthetnek a néptánc rejtelmeibe.

Testvérvárosi vendégeinkkel való találkozást ebben az ünnepkörben most nem szervezünk. Pályázati forrás bevonásával, ha sikerrel járunk, és a vírushelyzet is engedi, várhatóan októberben fogadhatjuk testvértelepüléseinkről barátainkat.

Az ünnepi napok keretében szintén hagyományos sportrendezvények, horgászverseny, tenisz emlékverseny szervezése is folyamatban van, a mindenkori egészségügyi helyzet és a járványügyi szabályozás függvényében – hangsúlyozta Asztalosné Kocsi Enikő, azzal a hittel, hogy sokak számára örömteli kikapcsolódást nyújthatnak a Martfűi Ünnepi Napok tervezett rendezvényei.