Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Miskolc – A legenda életre kel – A Diósgyőri vár titokzatos éjszakája

július 25 @ 18:00 22:00

Kapunyitás: 18:45
19:00 – 22:30 Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban
Léptek koppanása, halk neszek… ezen az éjszakán életre kel a Diósgyőri vár és mesél: egy királyról és királynéról, akik számára megadatott a középkorban oly ritka igaz szerelem. A sarokban udvarhölgyek suttognak, az udvarról kardok csörgése hallatszik. A vár népe uralkodók sorsáról mesél, de ismerős érzésekről hallunk, mert tőlük sem áll távol semmi, ami emberi.


A vártúrák 30 percenként indulnak, a csoportok létszáma korlátozott.
Ismétlődő programok a Felső várudvaron:
– Szerelmi tűztánc
– Lovagi bajvívás a hölgy kegyeiért
– Vezetett séta a vár gyógynövénykertjében
Folyamatos programok (19:00-23:00):
– Amikor a királyné hódítani akar (Fűszerek terme) – udvari fűszersáfárunk a királynék szépségtitkaiba avatja be az érdeklődőket, és mesél arról is, a hagyomány szerint mely növények szítják fel a vágy tüzét.
– Csillagles (Várterasz) – vendégeink professzionális távcsövekkel, szakavatott csillagász segítségével kémlelhetitek az eget. Ha szerencsések, hullócsillagot látva titkos kívánságukat is elsuttoghatják.
– Királyi csillagjósda (Várterasz) – király urunk jósdájában feltárulnak a jövő titkai, de a bölcs udvari jós kitanulta ám a mesterséget, a vidámság és öröm szemüvegén láttatni a jövőt az igazán hosszú élet titka…
– Hárfa muzsika (Lovagterem) – Közép-Európa legnagyobb Lovagtermében szerelmes dallamok csendülnek föl, meghitt légkört teremtve a szerelmi történeteknek, melyek időről időre menedékre lelnek a vár falai között…
– Ruha teszi…? Udvarhölgy, apród vagy épp lovag? (Lovagterem) – próbáld fel a jellegzetes korabeli öltözékeket és örökítsd meg az utókornak!
– A Diósgyőri vár középkori játéktára (Árkádok alatt) – a játék örök: minden időben mosoly csalt gyermekek és felnőttek arcára, a vár középkori játéktára pedig lehetőséget ad arra, hogy vendégeink a középkori játékokkal is bizonyítsák ügyességüket és rátermettségüket.
– Kézműves játszóház (Várbirtok terme, Vártörténet terme) – készíts papírvirágot, vagy alkoss gyöngyből ajándékot és legyen emlék a Diósgyőri vár titokzatos éjszakájáról.
– Mesterségbemutató (Felső várudvar) – lesd meg, hogyan dolgozik a bőrműves.
A jegyeket meghatározott időpontokra értékesítjük 19:00- 22:30 között, mivel a folyamatos programok mellett az éjszakai rendezvény magában foglal egy különleges tárlatvezetést is a Diósgyőri vár termeiben. Ezeken a sétákon kisebb csoportokban vehetnek részt az érdeklődők abban az időpontban, amelyre jegyüket megváltják. Emellett 19:30 és 23:00 között folyamatosan részt vehetnek a rendezvény programjain.
Az időpont, amely a megváltott jegyen szerepel csupán a tárlatvezetés időpontját jelzi, minden látogató már kapunyitástól beléphet a rendezvény területére. Kérjük, hogy a jegyen szereplő időpontban jelenjen meg az indulási pontnál a Felső várudvaron, mivel, ha lemarad, sajnos nincs lehetőség arra, hogy a későbbiekben részt vegyen a sétán. Megértésüket köszönjük!
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS
Jegyárak:
Felnőtt: 1900 Ft, Gyermek, diák és nyugdíjas: 1000 Ft, 0-6 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.
Diósgyőri vár kupás jegy: felnőtt: 2900 Ft. (A belépőjegy tartalmaz egy Diósgyőri vár felirattal ellátott kerámiakupát és egy szerelmi bájitalt.)
Jegyek kaphatók: Online a http://www.diosgyorivar.hu-n és a http://www.jegy.hu-n, valamint a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.
A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!

Időpont: 2020.07.25 – 18:00 – 22:00

https://diosgyorivar.hu/legenda-eletre-kel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük