Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Miskolc – II. Diósgyőri Íjász Viadal

szeptember 6 @ 08:00 17:00

II. Diósgyőri Íjász Viadal (történelmi és 3D-s örömíjász viadal)2020. szeptember 6.

Egyesületünk (Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület) a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.-vel együttműködve, közös szervezésben rendezi meg következő íjászversenyét, melyre nagy szeretettel hívunk meg kicsit és nagyot, ifjakat és bölcseket, minden íjfeszítő népet!Az íjászok igazán kedvelték eme történelmi helyet és az itt folyó versengéseket, melyek 10 esztendőn át várták az érdeklődőket. Idén a megújult várban ismét lehetőség nyílik a megmérettetésre.A csodás Bükki panoráma, a hegyvidéki táj, mind mind hozzájárul ahhoz, hogy egyedülálló, felejthetetlen élményt nyújtson az ide látogató íjászok, versenyzők számára.Az egész napos verseny mellett más egyéb programokkal is készülünk az érdeklődőknek és a versenyzőknek, melyekről bővebb információt hamarosan egyesületünk facebook oldalán teszünk közzé (pl.: sétalovagoltatás, íjásztatás, árusok, mesterség bemutatók).21 db furfangos céllal (2D, 3D, ügyességi, történelmi) és szebbnél szebb helyszínekkel (Diósgyőri vár és mellette fekvő területek, Lovagi Tornák Tere, várárok) várjuk az íjászat szerelmeseit!Helyszín: Diósgyőri vár (3534 Miskolc, Vár utca 24.) és a környező területekIdőpont: 2020. szeptember 6.

Megvolt a 6. Rendőri Íjász Mesterlövő Bajnokság - 444

Kategóriák:
– tradicionális íjak (fa vessző, gyakorló hegy)
– ablakos longbow íjak (fa vessző, gyakorló hegy)
– vadászreflex íjak (választható vesszőtípussal)Korosztályok és nevezési díjak:
– apródnövendékek (0-10 éves korig) 3000 Ft
– apród leány és fiú (11-17 éves korig) 3000 Ft
– nemes hölgy és nemes úr (18-49 éves korig) 3500 Ft
– tiszteletreméltó hölgyek és bölcs urak (50 éves kor felett) 3500 Ft(A versenyző annyi idősnek számít, amennyi január 1.-jén volt)A történelmi viselet nem feltétele a megjelenésnek, de kérnénk mindenkit, aki rendelkezik vele, hogy tisztelje meg rendezvényünket felöltésével.A nevezési díjban benne foglaltatik a viadalon való részvétel, valamint a várbelépő.Bőséges, meleg ebéd 1100 Ft-ért igényelhető az előnevezés során.
A verseny ideje alatt büfé üzemel.A kísérők (amennyiben igénylik az előnevezés során) ingyenesen látogathatják a várat versenyünk napján.Tervezett program:
– 8:00-9:30 Érkezés, bemelegítés, regisztráció
– 9:30-9:50 Megnyitó, csapatbeosztás
– 9:50-10:00 Lőállások elfoglalása
– 10:00 Első lövés
– kb. 14:00 Verseny vége, majd ebéd, utána pedig párbaj és távlövészet
– kb. 16 óra EredményhirdetésDíjazás:
– Minden korosztály és kategória első 3 helyezettje lesz díjazva éremmel és oklevéllel + tárgyi különdíjak.Előnevezés:
– A versenyen kizárólag előnevezéssel lehet részt venni, amelyet az alábbi linken keresztül lehet leadni:
https://docs.google.com/forms/d/1hxanaxx0Av2TVSNUcLGLvup47v9hKrhYMRKMfnviqqw/viewform?edit_requested=true– Amennyiben valaki mégsem tud jönni, jelezze időben felénk, ugyanis a létszám korlátozott.Nevezési határidő: 2020. szeptember 4. 20:00Fontos: A rendezők a megmérettetést szabadidős tevékenységnek, örömíjászatnak tekintik, mindenki saját felelősségére vesz részt a programokon. Az esetleges károkért, értéktárgyakért, sérülésekért a szervezők felelősséget nem vállalnak.Bővebb információ:
Pászk Norbert – Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület elnöke
paszk.norbi@gmail.com
06-30-842-52-64

Támogatóink:
– Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.
– Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata
– Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.
– NEA
– Szalmacel.hu