Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója




Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Nagykálló – Holdvölgy Borest

2020. szeptember 18. @ 18:30 22:30

Vertikális Holdvögy kóstoló!

Óbester Étterem és Kávézó - Nagykálló - Home - Nagykálló - Menu, Prices,  Restaurant Reviews | Facebook

Egy különleges vertikális kóstolóval érkezik hozzánk Gincsai Tamás
borakadémikus, a mádi Holdvölgy főborásza. Két tétel után három évjárat
Visiont és Eloquence-t hasonlíthatunk össze.
Minderre a Nagykállói Borestek
keretében lesz lehetőségük a borbarátoknak szeptember 18-án, pénteken, 18.30
órától az Óbester Étterem különtermében.

Az egykoron a nyíregyházi Krúdy Gimnázium biológia-kémia szakán végzett fiatalember a
budapesti Corvinus Egyetem diplomázott, diplomamunkáját a tokaji aszú élettani hatásáról
írta. Tizenöt éves kora óta érdekli a szőlészet a borászat, 2002 őszén járt Mádon szüretelni, s
ahogy emlékszik rá, az a nap élete egyik meghatározó élménye volt. Édesanyja rosszallóan
nézett rá, amikor mutatta az aszúszemeket, minek nekünk penészes szőlő, de Tamás rögtön
mondta: ezek nem akármilyen szőlőszemek, ezek Tokaj kincsei!
Az egészséget mindig is fontosnak tartottam, vallja Tamás, ezért különösen érdekelt a borok,
és ezen belül a tokaji aszú élettani hatása.Alaposan beleástam magam ebbe a témába, és
rádöbbentem, hogy az aszú rendelkezik a legtöbb jótékony hatással a borok közül.
Aszúkóstolókon szoktam is a vendégeknek mondani, hogy ami a poharukban van, az a
legjobb természetes B-vitamin és szelénforrás, tele számos más fontos nyomelemmel, sőt:
jelentős mennyiségben tartalmaz szerotonint, vagy más néven boldogsághormont is.” Előbb a
Dereszlánál Bai Edit irányítása mellett dolgozott, majd Villány a Vylyan Pincészetnél Ipacs
Szabó István mellett elsajátíthatta a rozé- és vörösborok készítés technológiáját.
Több mint hét éve erősíti a Holdvölgy csapatát, ahol Berecz Stephanie-től vette át a
stafétabotot. Az első önálló évjárata a 2013-as volt, akkor készítette el a Vision-t, furmint,
hárslevelű és kabar fajták egyedi arányú házasításával. Ez annyira jól sikerült, hogy az összes
bora közül erre a tételre a legbüszkébb!Tamás újító szellemiségét és kiváló stílusérzékét
dicséri, hogy a Vision az elmúlt években elnyerte a hongkongi Decanter Asian Wine Awards
aranyérmét, a San Franciscó-i világverseny dupla aranyérmét, emellett az amerikai Wine And
Spirits magazintól 90 pontot, a texas-i TexSom International Wine Awards világversenyen
pedig különdíjat kapott. A Vision mára a világ legkülönbözőbb nagyvárosaiban több, mint
húsz Michelin-csillagos étteremben is kóstolható. „Az utóbbi évek díjai közül azok,
amelyekkel részben vagy egészben már
Gincsai Tamás munkája is elismerésre került: a 2012-
es és 2015-ös évjáratú Exaltation sárgamuskotály aranyérme és Top10 minősítése a Muscats
du Monde világversenyen.A Nagykállói Borest kóstoló borai:Hold and Hollo UPPP 2019
Hold and Hollo Dry 2017
Holdvölgy Vision 2018
Holdvölgy Vision 2017
Holdvölgy Vision 2014
Holdvölgy Eloquence 2010
Holdvölgy Eloquence 2008
Holdvölgy Eloquence 2007

A rendezvényen a borokhoz hideg borfalatkákat, házi sonkát, és tarját, füstölt kolbászt, sajtokat, péksüteményeket, ásvány és szódavizet szervírozunk kedves vendégeinknek.

A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet e-mailen (burkos84@gmail.com) keresztül, vagy telefonon Kerezsi Tóni 30/680-1143, SMS-ben, Messengeren, esetleg Viberen lehet megtenni!A kóstoló végén, lehetőség lesz a megkóstolt borokból – akár nagyobb mennyiségben is – vásárolni!
Érdeklődés, foglalás:
Kerezsi Tóni: 30/6801143, burkos84@gmail.com
Információ: nyhborozo.hu, Facebook/nyhborozo.hu
Máthé Csaba: 20/9656444
Nagy Gábor: 20/3971915