Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Pécs – Pirogránit Esték: Hot Jazz Band

június 25 @ 21:00 22:00

A Hot Jazz Band tolmácsolásában ’20-as, ’30-as, ’40-es évek, a korai jazz, a szving és a dixieland revival kel életre.

Eső esetén az koncert az E78 Koncertteremben lesz megtartva.

A Hot Jazz Band tolmácsolásában ’20-as, ’30-as, ’40-es évek, a korai jazz, a szving és a dixieland revival kel életre. Repertoárjukon megtalálhatók az ugyanebből az időszakból származó magyar szerzemények is. Amerikai-nemzetközi repertoárjuk Louis Armstrong, Benny Goodman, George Gershwin világát idézi, míg a magyar repertoár a Karády-Kabos filmek örökzöldjeit. Mindemellett gyerekeknek is készült műsoruk szintén az 1930-as, ’40-es évek dalaiból válogat.

Az 1985-ben alapított Hot Jazz Band egyedülálló eredményeket, páratlan karriert tudhat magáénak. A hat zenész mégis a legbüszkébb arra lehet, hogy eredeti célkitűzésük, hogy újra életre keltsék, megismertessék és megszerettessék a jazzkorszak hangzásvilágát, elérte célját.

A magyar zenekarok közül egyedüliként kapott a Hot Jazz Band hatszor meghívást az Amerikai Egyesült Államokba, a rangos Sacramento Jazz Jubelee-ra, ahol kétszer választották a fesztivál legnépszerűbb zenekarának, s egyik koncertjüket a kaliforniai állami rádió élőben közvetítette. Olyan fesztiválokon is szerepeltek többek között Marciacban, Helsinkiben, Samois-ban, Korzikán, Isztambulban, ahol még hazai formáció sosem járt. Számtalan magyar és nemzetközi híresség fordult meg műsoraikban itthon és külföldön egyaránt.

A Hot Jazz Band a hazai tradicionális együttesek közül egyedüliként élvezheti a honi komolyzenei élet világszínvonalú képviselőinek meghívását. Több közös koncertet adtak a Budapesti Vonósokkal, a Miskolci Szimfonikusokkal, a Győri Filharmonikusokkal, a Tatabányai Kamara Filharmonikusokkal, a Gödöllői Szimfonikusokkal, a veszprémi Mendelsshon Kamarazenekarral, a Kodály Filharmonikusok Debrecennel, a Zuglói Filharmonikusokkal, a Kossuth-díjas Amadinda együttessel, ezen kívül a erdélyi Csíki Kamarazenekarral is. Műsoraikat színesíti bendzsózenekaruk és mosódeszka show is. Koncertjeiket a derűs hangulat, a vicces konferanszok és a közönséggel közös éneklések jellemzik.

A Hot Jazz Band napjainkban is a legfoglalkoztatottabb együttesek közé tartozik. 13 megjelent CD-jük mellé új lemezt készítenek s az ország minél több pontjára szeretnék elvinni műsorukat, vidám percekkel ajándékozva meg hallgatóságukat.

A zenekar tagjai:
Bényei Tamás – trombita, bendzsó, ének
Kovács Tamás – harsona, ének
Fodor László – klarinét, szaxofon
Szabó Lóránt – gitár, bendzsó
Juhász Zoltán – bőgő
Galbács István – dob

Helyszín: Zsolnay Negyed | Pirogránit udvar