Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Pécs – XIV. Nemzetközi Tánctalálkozó

szeptember 12 @ 14:00 szeptember 15 @ 23:00

2020. szeptember 12-én 19.00 órakor a világhírű Recirquel: My Land című előadásával indul az újratervezett XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Nemzeti Színházban. Szeptember 13-án 19.00 órától az egyedülálló Maratoni Táncgála keretében közel húsz, jelentős hazai táncegyüttes látható egy este, ugyancsak a PNSZ nagyszínpadán. A meghívott együttesek: Bozsik Yvette Társulat, Budapest Táncszínház, Duda Éva Társulat, Duna Művészegyüttes, Fehérvári Balett Színház, Feledi Project, Frenák Pál Társulat, GG Tánc Eger, Inversedance – Fodor Zoltán Társulat, Kecskemét City Balett, Közép-Európa Táncszínház, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Nemzeti Balett, Miskolci Balett, PR-Evolution, Sopron Balett, Szegedi Kortárs Balett. A gálaest célja, hogy megmutassa a hazai professzionális táncélet sokszínűségét és együttműködését. A nagyszabású szakmai összefogás a táncművészet szépségét és éltető erejét hivatott ünnepelni.

Nemzetközi Tánctalálkozó 2020 Pécs ¤ FesztiválPortál (TIPP)

Szeptember 14-én 20.00 órától a Széchenyi téren a Bozsik Yvette Társulat: Magyar népmesék című varázslatos előadására várjuk a kicsiket és nagyokat. Ugyanitt szeptember 15-én 20.00 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be a Magyar hősök, csaták és szerelmek című nagyszabású táncelőadását. E két utóbbi szabadtéri előadást ingyenesen lehet megtekinteni. További ingyenes előadásokkal várjuk a közönséget a Cella Septichorában: szeptember 14-én 17.30-tól a Flamenco Sopianae egy flamenco-esttel, 15-én 19.00 órakor a Székesfehérvári Balett Színház a Naplemente c. előadással várja a tánc szerelmeseit.

A Tánctalálkozó keretében mutatja be a Pécsi Balett a Piroska és a farkas című mesebalett 2020. szeptember 15-én 15.00 órakor, a PNSZ Kamaraszínházában. A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Mindezek mellett izgalmas szakmai programokkal várják az érdeklődőket a Trezor Rendezvényházban, továbbá pécsi táncegyüttesek és tánciskolák mutatkoznak be a Széchenyi téren és a Színház téren.

09.13. 17.00. Trezor Rendezvényház, Király u. 11. – Peña Flamenca, interaktív közösségi program
09.14. 17.30. Cella Septichora, Dóm tér – Flamenco Sopianae előadása
09.14. 20.15. Dóm tér – Bozsik Yvette Társulat: Magyar népmesék
09.15. 19.00 Székesfehérvári Balett Színház: Naplemente
09.15. 20.00. Dóm tér – Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Magyar hősök, csaták és érzelmek

Jegyvásárlás online 2020. augusztus 5-től: pnsz.jegy.hu

Részletek a www.tanctalalkozo.hu oldalon.

A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.