Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Pörböly – Igazi szarvasbőgés-hallgató túra – vacsora opcióval

augusztus 25 @ 08:00 17:00

A túrák Pörbölyről, az Ökoturisztikai Központból indulnak, a résztvevők az erdei vasúttal juthatnak el a “leghangosabb” erdőrészekbe ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani.

Kesztölc – Szarvasbőgés: 10 kérdés, 10 válasz

GYERMEKEKNEK NEM AJÁNLJUK!
Nekik külön rendezünk gyerekbarát programot.szeptember 12-én.

SZARVASBŐGÉS, VACSORA UTÁN
A szarvasoktól zengő erdő különleges hangulata tovább fokozható, ha egy finom vacsora után indulunk el az ártéri rengetegbe.

Túránk vacsorával színesített változatát választó látogatóink programja fél órával korábban kezdődik, hogy legyen idő az erdei iskola éttermében elfogyasztani a különleges ételsort és megkóstolni az erdőgazdaság borait is.

Menü :
Szarvaspástétom pirítóssal
Burgonyakrémleves pirított erdei gombákkal
Szarvastokány zsemlegombóccal
Csokimousse

PROGRAM -VACSORA NÉLKÜL
17:30 GÍMVALLATÁS
Mit olvashat ki a vadász a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot hallhatunk az erdőben, hogyan élnek a gímszarvasok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad vadász kollégánk az előadása során. Bemutatja az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsokat is és a bőgőkürt sem marad néma.
18:00 A GEMENCI SZARVASOK
Mosonyi Szabolcs operatőr – rendező Gemencen forgatott természetfilmjének vetítése
18:30 A VONAT INDULÁSA AZ ERDŐBE.
KB. 20:30 VISSZAÉRKEZÉS PÖRBÖLYRE

PROGRAM – VACSORÁVAL
16:30 ÉRKEZÉS, ÜDVÖZLŐ ITAL
17:00 GÍMVALLATÁS
Mit olvashat ki a vadász a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot hallhatunk az erdőben, hogyan élnek a gímszarvasok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad vadász kollégánk az előadása során. Bemutatja az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsokat is és a bőgőkürt sem marad néma.
17:30 VACSORA
18:30 A VONAT INDULÁSA AZ ERDŐBE
KB. 20:30 VISSZAÉRKEZÉS PÖRBÖLYRE

RÉSZVÉTELI DÍJ
Vacsora nélkül: 4500 Ft/fő
Vacsorával: 9900 Ft/fő

ELŐZETES HELYFOGLALÁS
A férőhelyek korlátozott száma miatt kérjük, hogy előzetesen jelezze részvételi szándékát a lenti elérhetőségek valamelyikén.
Vacsoravendégeinktől az előzetes helyfoglalás mellett a visszaigazolást követően a részvételi díj előzetes befizetését is kérjük.
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
Pörböly, Bajai út 100.
Telefon: 30 243-4613 és 74 491-483
email: okocentrum@gemenczrt.hu

NÉHÁNY FONTOS TUDNIVALÓ
A túrák célja, hogy a résztvevők a lassan besötétedő réten vagy tisztáson csendben ücsörögve, sétálva átérezhessék a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát. Nem valószínű, hogy meg is pillanthatják a közelükben bőgő szarvasokat, és a bőgés intenzitása is estéről-estére változik.

A helyszín határait jelzőszalaggal körbekerítjük. Kérjük, hogy a jelzett területet senki ne hagyja el, hiszen ebben az időszakban tilos az erdő más részein tartózkodni.

A vonat visszaindulásának időpontjáról a vonatkísérők adnak tájékoztatást a területre való kiérkezéskor. Ezt az időpontot érdemes komolyan venni, mert az esti szürkületben nincs mód meggyőződni arról, hogy mindenki visszaszállt-e a szerelvényre, és mint tudjuk, a vonat nem vár…

A program változhat az időjárási körülmények, útviszonyok és egyéb, előre nem tervezhető kedvezőtlen esemény miatt!

Fotó: Gyarmati Csaba

https://www.facebook.com/events/%C3%B6koturisztikai-k%C3%B6zpont-gemenc/igazi-szarvasb%C5%91g%C3%A9s-hallgat%C3%B3-t%C3%BAra-vacsora-opci%C3%B3val/972532256526144