Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Szeged – Mikulás Piknik

november 7 @ 09:00 20:00

Öt évvel ezelőtt az utam Erdélybe sodort, ahol egy árvaházban nevelőnő voltam 1 éven át. Nyolc nevelt lányom volt 8-18 éves korig. Talán abban az egy évben tanultam a legtöbbet az életről, érzékenységről, elfogadásról és a megbecsülésről. Amikor hazajöttem nagy űr volt bennem, így csatlakoztam egy csapathoz, akik 15 éve már, hogy Mikulás alkalmából 20 tonna adománnyal kamionokkal egy héten át több ezer árva gyermeket látogatnak meg és elviszik nekik a Mikulást Erdély szerte. Minden út után úgy jöttem haza, hogy én vagyok a leggazdagabb a világon. Látni a csillogó szemeket nagyon szegény körülmények között, a nyitottságot, hogy egy szelet csoki, amit a Mikulás hozott nekik a legféltettebb kincsük lett. A mai fogyasztói társadalomban elfelejtjük az egyszerűség varázsát, hogy nem attól leszünk boldogok, ha felhalmozunk mindent.Múlt évben kitaláltam, hogy itthon is lehet Mikulás Túrát szervezni. Nem csak Erdélyben vannak szegény vagy árva gyerekek. Sajnos itthon is nagy gond van és ez csak fokozódik az idei év járványhelyzete miatt.November 7-én megtartjuk az utolsó Pikniket.

Mikulásfalva mindennapjai – Pillantsunk be Nagykarácsony életébe! | FEOL


Sokminden történt az idei évben, köszönöm nektek, hogy végig tudtuk csinálni a szezont❤️
Nem tudom mit rejt a következő év, de azt a boldogságot és örömöt a szemekben amit láttunk egy évvel ezelőtt nem tudja elvenni senki, még egy járvány sem.Reggel felrakok valami finomat a bográcsba, lesz forró tea és forralt bor.
Termelői piac még bizonytalan, de délelőtt megtaláljátok őket a Bödön piacon a Plázában 9-14-ig.Nagy örömömre az idén csatlakozik hozzánk az IZI Pakk Gasztro és Csomagoloanyag Centrum is. Segítenek a gyűjtésben, teherautókat biztosítanak a túrához és velünk is tartanak december 6-án.
Aki nem tud eljönni a Piknikre, behozhatja a felajánlását hozzánk is és az IZI Pakk telephelyére a Moszkvai körút 4-be.
Az összegyűjtött adományokat december 6-án vinnénk el a rászoruló családoknak és kórházak gyermekosztályait látogatnánk meg.Ezért is szeretném kérni a következő adományok felajánlását:-Mikulás csomagok amiket a gyerekeknek tudunk adni Mikulás alkalmából.
-Édességek
-Száraz, tartós élelmiszereket, konzerveket
( liszt, cukor, só, olaj, tészta, rizs, tartós tej, instant kakaópór, lekvár, befőtt, műzli stb.)
-Tisztitó és tisztálkodási szereket
(Mosogatószer, mosogatószivacs, tusfürdő, sampon, szappan, dezodor, mosópor, betét stb.)
-Wc papír, papírzsebkendő

Sok kicsi sokra megy😊Zárjuk le ezt az évet jósággal és szeretettel.Kérlek titeket maszkot hozzatok magatokkal és viseljétek is azt. Köszönjük a megértéseteket.
Sziasztok!☕️🍁😊