Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

Szombathely – Colonia Savaria teljesítménytúrák

október 24 @ 07:00 19:00

Szombathelyen és környékén, a vidék talán legszebb részén tartjuk őszi teljesítménytúránkat. Az esemény neve, a Colonia Savaria tisztelgés a város kétezer éves történelme előtt. Öt távon mutatjuk be a környék nevezetességeit és szép tájait, látnivalóit. Szabad sétálni, kirándulni – de tempósan túrázni vagy futni is! Mind az öt útvonal Szombathely nyugati részéről, Oladról indul, és – körtúra lévén – oda is térnek vissza.

Az Olad Városrészért Egyesület bemutatkozója

Öt kilométeren elsétálunk a Skanzen, vagyis a Vasi Múzeumfalu felé. Ott a Csónakázó-tó felé vesszük az irányt: a vendéglő előtt, a két tó között jutunk ki az Árpád utcára. Közben kis kitérőt teszünk a szigetre is, ahonnan érdemes körülnézni minden irányba. Az Emlékmű-dombra felkanyarogva pompás kilátásban gyönyörködhetünk, majd a Jégpince utca következik. Itt visszakanyarodunk a Síp utcán át az oladi kilátó felé, és egy kellemes ösvényen visszaindulunk a célba.
táv: 5,92 km, 102 m szintkülönbség
szintidő: nincs (beérkezés legkésőbb célzárásig, 16 óráig)
nevezési idő: 8:00 – 10:00, nevezési díj: 1.000,- FtTíz kilométeren azonos a táv az ötössel egészen a Síp utcáig. Ott a tízesek – egy remek ösvényen – tovább haladnak a Parkerdei büféig. Aztán az út bevisz a szépséges Parkerdőbe, majd egy hosszú jobbos ív visz vissza Oladra – szinte a célig a Dél-Dunántúli Kéktúra jelzésén.
táv: 11,57 km, 136 m szintkülönbség
szintidő: nincs (beérkezés legkésőbb célzárásig, 16 óráig)
nevezési idő: 8:00 – 10:00, nevezési díj: 1.200,- FtHúsz kilométeren piros sáv vezet egészen Dozmatig, kellemes utakon, sokáig az Arany-patak mentén. Dozmaton megnézhetjük a Muzsla-forrást, valamint a mellette lévő gátról az új víztározót. A Csodaszarvas-tanösvényen feljutunk a különleges Krisztina-kilátóba, ahonnan remek panoráma nyílik a Kőszegi-hegységre! Aztán az Életfa Parkerdő ligetein keresztül a Parkerdei büféhez érkezünk. Onnan a célig azonos a táv a tízessel: át a Dél-Dunántúli Kék (DDK) csodaszép ösvényein.
táv: 21,23 km , 259 m szintkülönbség
szintidő: 6 óra, vagy nincs (ez esetben beérkezés legkésőbb célzárásig, 16 óráig)
nevezési idő: 8:00 – 10:00, nevezési díj: 1.400,- FtHarminc kilométeren együtt haladunk a húszasokkal Dozmatig. Ezúttal a Krisztina kilátó után következik a Muzsla-forrás, majd a kellemes Csodaszarvas-tanösvény kísér vissza a húszasok útjára, és az ott említett Életfa Parkerdőbe, a büféhez, illetve a Parkerdőbe is. Az oladi érkezéskor azonban még extrák következnek: a rózsadombi kilátó, a Skanzen, a Csónakázó-tó (és szigete), majd az Emlékmű. Végül a Rigóvölgyi utca kellemes ösvényén keresztül jutunk a célba.
táv: 30,03 km , 419 m szintkülönbség
szintidő: 8 óra (minimum 3,75 km/ó átlag szükséges)
nevezési idő: 7:30 – 8:30, nevezési díj: 1.600,- FtMaratoni, negyvenkettes távon várjuk azokat, akik szeretnék megnézni az országhatárnál található vadregényes Pinka-szurdokot. Ők felkapaszkodnak a Nagyvilágosra, körülnézhetnek a kilátóból, majd a Vas-hegy szőlőin-pincéin keresztül térnek vissza. Ezeken felül természetesen részük lesz a húszas távnál említett látnivalókban is – a célban pedig egy fém jelvényben!
táv: 43,42 km 622 m szintkülönbség
szintidő: 11 óra (minimum 3,95 km/ó átlag szükséges)
nevezési idő: 7:30 – 8:30, nevezési díj: 2.000,- FtNevezési díjból kedvezmény az összes távhoz: TeKa- és MTSZ-kártya, diák- vagy nyugdíjas igazolvány felmutatásával: 100 Ft/fő. Gyerekeknek (14 év alatt) minden távon 600 forint a nevezési díj. Ők csak (benevezett) kísérővel vehetnek részt a túrán! A kedvezmények nem összevonhatók.Minden távon itinert adunk részletes útvonal-leírással, színes térképvázlattal, szintmetszet-ábrával és részletes táv- és szint-adatokkal. A személyzetes pontok egyúttal frissítőpontok is. A szükséges helyeken szalagozás és laminált táblák segítenek, az önellenőrző pontokon írószer is lesz.Díjazás:
– 5, 10 és 20 km-es távon mindenkinek oklevél és kitűző
– 30 km-es távon (szintidőn belül): oklevél és kitűző
– 42 km-es távon (szintidőn belül): oklevél és fém jelvény
– 30 és 42 km-es távon (szintidőn túl): emléklap