Geotarget Programok

A GeoTarget programajánlója
Loading Esemény

« Összes

  • Ez az esemény már lezajlott.

VIII. SZÉKESFEHÉRVÁRI MANGALICA FESZTIVÁL

szeptember 4 @ 10:00 szeptember 6 @ 21:00


Székesfehérvár, Piac tér
(Palotai Kapu tér, az Alba Pláza előtt)
A belépés ingyenes

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

A rendezvényeken a kiállítók egységes megjelenéssel, faházakban árusítanak. A fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer…stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is.

Székesfehérváron a szeptember a gasztronómia hónapja, ebbe a sorba illesztjük bele a Mangalica Fesztivált.

http://mangalicafesztival.hu/

2020-ban nyolcadik alkalommal rendezzük Székesfehérváron a Mangalica Fesztivált, város szívében az Alba Pláza és a Buszpályaudvar közötti Piac (Palotai Kapu) téren, mely összességében a 42. Mangalica Fesztivál lesz országosan.