A Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb természetes tava.  A tóparti és a tó környéki települések változatos médiavilággal állnak az itt élők rendelkezésére.

A tóparti önkormányzati újságok közül a Gárdonyiak Lapja 16 oldalon, színes formátumban, havonta kerül a postaládákba. Az újság digitálisan nem elérhető, ha megjelenik, arról beszámol a Gárdonyi Városi Könyvtár Facebook oldala: (2) Gárdonyi Városi Könyvtár | Facebook

A Velencei Híradó 36 oldalon, színes formátumban, havonta jut el a helyi olvasókhoz, az aktuális szám itt letölthető: Velencei híradó | Dokumentumtár | Velence Önkormányzat

A kéthavonta megjelenő színes, 16 oldalas Kápolnásnyéki Kisbíró újság aktuális száma itt érhető el: Kápolnásnyék Önkormányzatának hivatalos honlapja (kapolnasnyek.hu)

A Sukorói Hírmondó A3-as méretben, félévente, színesben jelenik meg. Digitálisan nem elérhető.

A helyiek és a Velencei-tó iránt érdeklődők, a térség információs honlapjain Velencei-tó (velencei-to.hu),  a A Velencei-tó hír és turisztikai portálja | A Velencei-tó Hír és Turisztikai Portálja (velenceito.info), továbbá az angolul is elérhető lakevelence.eu, a tó körüli eseményekről, turisztikai látványosságokról, szállásokról és gasztronómiai élményekről tájékozódhatnak.

Velence Korzó és Szabad-strand

A régió rádiója a Best FM Velence az FM 90,4 –es frekvencián fogható, a Meleg-hegyről sugározza adását, amellyel beszórja a Velencei – tó környéki településeket, az adón helyi hírek hallhatók, kiemelten a helyi gazdasági, kulturális életről, illetve a helyi lakosok mindennapjairól.

A térség egyetlen helyi TV csatornája Pázmándon működik, a riportok, összeállítások itt megtekinthetők: Pázmánd TV – A Pázmándi Televízió – Pázmánd TV (pazmandtv.hu)

A tó környéki lakosok, nyaralók aktívan érdeklődnek lakókörnyezetük iránt, a közösségi médiában több csoport foglalkozik helyi közélettel, alábbiakban néhány nagyobb létszámú: „Gárdony”, „Gárdonyban hallottam”, “Velence”.

A helyiek népszerű adás-vételi csoportja a „Velencei-tó Apró (Adok-Veszek)”, az „Adok-veszek (Velencei-tó környéke)” és az „Adok veszek Gárdony, Agárd, Dinnyés, Pákozd, Sukoró.” valamint a „Kápolnásnyéki piac”.

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!