A Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb természetes tava.  A tóparti és a tó környéki települések változatos médiavilággal állnak az itt élők rendelkezésére.

A tóparti önkormányzati újságok közül a Gárdonyiak Lapja 16 oldalon, színes formátumban, havonta kerül a postaládákba, az aktuális szám itt letölthető: https://www.gardony.hu/varosi-ujsag

A Velencei Híradó 36 oldalon, színes formátumban, havonta jut el a helyi olvasókhoz, az aktuális szám itt letölthető:

http://www.velence.hu/Velencei-hirado

A színes, 16 oldalas Kápolnásnyéki Kisbíró újság aktuális számai itt érhetők el:

A helyiek és a Velencei-tó iránt érdeklődők, a térség információs honlapjain (velencei-to.hu,  a velenceito.info, továbbá az angolul is elérhető lakevelence.eu), a tó körüli eseményekről, turisztikai látványosságokról, szállásokról és gasztronómiai élményekről tájékozódhatnak.

A régió rádiója a Rádió 1 Velence, az FM 90,4 –es frekvencián fogható, a Meleg-hegyről sugározza adását, amellyel beszórja a Velencei – tó környéki településeket, az adón helyi hírek hallhatók, kiemelten a helyi gazdasági, kulturális életről, illetve a helyi lakosok mindennapjairól.

A térség egyetlen helyi TV csatornája Pázmándon működik, a riportok, összeállítások itt megtekinthetők: https://pazmandtv.hu/

https://www.youtube.com/channel/UCf2AOLfy5Ed3P6erFb0gOQg

https://www.facebook.com/Pazmand/

A tó környéki lakosok, nyaralók aktívan érdeklődnek lakókörnyezetük iránt, a közösségi médiában több csoport foglalkozik helyi közélettel, alábbiakban néhány nagyobb létszámú: „Gárdony”, „Gárdonyban hallottam”, „Velence”.

A helyiek népszerű adás-vételi csoportja a „Velencei-tó Apró (Adok-Veszek)” közel 14 000 taggal, az „Adok-veszek (Velencei-tó környéke)” és az „Adok veszek Gárdony, Agárd, Dinnyés, Pákozd, Sukoró.” valamint a „Kápolnásnyéki piac”.

Helyi reklámújság kategóriában, a régióban havonta egy alkalommal jelenik meg a Lépés Magazin, továbbá a Velencei-tó és környéki településeken háromhetente minden postaládában megtalálható Tóhír Hírszóró újság terjesztését a Magyar Posta végzi, további információ a kiadványról az újság facebook oldalán található: https://www.facebook.com/tohirlap/. Kápolnásnyéken havonta megjelenik a Térségi Kis Kapocs régiós reklámújság, az aktuális lapszám itt letölthető: https://www.kiskapocs.hu/

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!