Szentendre

A település nevének legendája, hogy egyes források szerint I. Endre, Árpád-házi király, amikor hazatért oroszföldi száműzetéséből, 1056 körül Visegrádon, kolostort alapított görög szertartású szerzetesekkel, András apostolnak, Oroszország védőszentjének tiszteletére.

Tovább »

Cegléd

A város neve egyes források szerint a török eredetű „cigle” szóból származik, jelentése: fűzfa. Cegléd város több, mint 650 éves, fekvésének köszönhetően az „Alföld kapujának” nevezik, hazánk középső részén található.

Tovább »

Zebegény

A legenda szerint a Dunán hajózó Mária Terézia a szélesen elterülő csodálatos Dunakanyart a tengerhez hasonlította, „See beginn!”, innen ered Zebegény neve. A meseszép település első írásos említése 1295-ből származik,

Tovább »

Sárospatak

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sátoraljaújhelytől 12 km-re, a Zempléni-hegység lábánál fekszik a festői szépségű Sárospatak.

Tovább »

Kalocsa

Bács-Kiskun megyében a Duna mellett fekvő Kalocsa nevének hallatán a legtöbb embernek a paprika és a népművészet, a hímzés jut eszébe.

Tovább »

Sárvár

A 40 év felettiek közül ki nem emlékszik a 80-as, 90-es évek ikonikus reklámjára? Akkoriban mindenki ezt dúdolta Magyarországon:

Tovább »

Kaposvár

Somogy megye székhelye Kaposvár, a Balatontól 50 kilométerre délre, a Kapos folyó két partján, a Somogyi-dombság területén fekszik, csodálatos környezetben, a Zselic lankái között.

Tovább »

Kisvárda

Hazánkban 1989. óta minden évben megrendezésre kerül a régió legrangosabb színházi rendezvénye a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, ahol a határon túlról is bemutatkoznak a résztvevők.

Tovább »

Vác

Budapesttől 42-km-re Északra fekszik a festői szépségű Dunakanyar központja, az 1846-ban megnyílt első magyar vasútvonal végállomása, Vác.

Tovább »

Sopron

Az osztrák határ közelsége, a magasabb jövedelmet biztosító munkalehetőségek és a turisztikai látnivalók teszik – sok más mellett – népszerűvé az őskorban már lakott települést, Sopront.

Tovább »

Nagykanizsa

Az őskorban alapított településnek kiemelkedő a szerepe a régió történelmében, fontos kereskedelmi és közlekedési csomópont, ami napjainkban is meghatározza a megye és a város gazdag és pezsgő életét.

Tovább »

Karcag

Nagykunság a nevét az itt élő kunokról kapta, Jász-Nagykun-Szolnok megye délkeleti részén terül el. A néprajzi kistáj legnépesebb települése Karcag, amelyet a térség fővárosának is neveznek.

Tovább »

Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város már az őskorban lakott hely volt. A mai település elődje a 14. században alakult ki két Árpád-kori falu, Hód és Vásárhely összeolvadásával. 

Tovább »

Jászberény

A jászok az elmúlt évezredben hagyományaik és kultúrájuk megőrzése mellett asszimilálódtak, Magyarországon számtalan település őrzi a népcsoport nevét, a Jászság fővárosának pedig Jászberényt tekintjük.

Tovább »

Gyöngyös

Heves megyében, a Mátra kapujában fekszik a gasztronómiai és turisztikai látványosságokban gazdag település, Gyöngyös.

Tovább »

Baja

A Gemenci erdő mentén, a Dunán délre haladva a kanyarulatnál, festői környezetben fekszik Bács-Kiskun megye második legnépesebb városa.

Tovább »

Komárom

Komárom-Esztergom megye negyedik legnépesebb városa Komárom a Duna jobb oldalán fekszik, szemben a szlovákiai Komárnoval.

Tovább »

Szentes

Szentes Európa-szerte is az első abban, hogy a Kurca és a Tisza vizein kívül tengernyi termálvíz fakad a városban, és összesen 32 kútja van.

Tovább »

Veresegyház

Budapesttől 15 km-re Észak – Nyugatra fekszik az ország egyik leghosszabb főutcájú kisvárosa, Veresegyház, ahol napjainkban az ország egyik legszínvonalasabb, hagyományos piaca működik.

Tovább »

Körmend

Vas megyében, a Rába folyó partján terül el Körmend és ékessége, a várkastély, valamint parkja, amely az ország egyik legszebb arborétuma.

Tovább »

Kazincbarcika

A Bükk-vidék északi lankáit elhagyva, Borsod-Abaúj-Zeplén megye észak-nyugati részén, az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában fekszik, a megye harmadik legnépesebb városa, Kazincbarcika.

Tovább »

Komló

A hét dombra épült város, Észak-Baranya meghatározó gazdasági és kulturális központja.

Tovább »
Esterházy-kastély

Pápa

Magyarország egyik legcsodálatosabb barokk városa az 1700-as években élte fénykorát. A gazdasági fejlődés motorja az Esterházy család, akiknek birtokközpontja volt a település.

Tovább »

Tiszafüred

Az élővizekben gazdag tájon, ahol a legmagasabb a napsütéses órák száma, a Hortobágy kapujában és a nyári turisztikai szezon népszerű régiójának, a Tisza-tónak szívében fekszik, Tiszafüred.

Tovább »

Balatonfüred

Anna-bál, Kékszalag vitorlásverseny, Tagore-sétány, vagyis Balatonfüred. A város, amely nem csupán élményekben, de helyi médiumokban is gazdag település.

Tovább »

Mikepércs

Debrecentől mintegy 10 km-re található a hagyományokban gazdag, nagy múltú település, Mikepércs. 

Tovább »

Göd

Budapest agglomerációs területén, a Duna partján és az M2-es autóút között terül el az évről-évre dinamikusan fejlődő Göd város.

Tovább »

Velencei-tó

A Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb természetes tava.  A tóparti és a tó környéki települések változatos médiavilággal állnak az itt élők rendelkezésére.

Tovább »