A marketingesek és PR-osok legnagyobb kihívása jelenleg, hogy lehet a sokszor csökkentett büdzséből többet kihozni.

A GeoTarget Kft. geotargeting szolgáltatása, olyan földrajzi hely alapú célzást garantál, ahol a pozicionált célcsoport, komplex lokális médiamixen keresztül, az értékesítési/szolgáltatási területen pontosan, meddő szórás nélkül, költséghatékonyan elérhető.

A nyár elején induló GeoTarget Kft. első megbízásaiból kiemeljük a Penny Market augusztus elején indult geotargetált kampányát, amelynek keretében a legfejlettebb online technológia segítségével célzottan azokban az üzletekben és vonzáskörzetükben jelenítjük meg a kliens hirdetéseit mobil platformokon (mobil, tablet), melyek relevánsak számára, így a hirdetésük meddő szórása minimális.

A kampány időszakában:

  • a hirdetések megjelenítése a kért célcsoportba tartozó fogyasztók eszközein történik, azok aktív használata közben, így releváns helyen és időben azonnali elérést produkál az adott reklám üzenet,
  • a megcélzott lokációkon a kért célcsoportba tartozó azon személyeket is újból elérjük, akik az elmúlt 6 hónapban megfordultak ott (retargeting),
  • tekintettel a járvány a mobil platformok körét kibővítettük az otthoni eléréssel, mely során minden potenciális érdeklődőt, aki az elmúlt 6 hónapban egy meghatározott helyszínen (Penny market üzlet) járt, az otthoni asztali számítógépének használata közben is el tudunk érni.

A digitális geotargeting és a hagyományos, helyi médiafelületek hatékonyságával kapcsolatban megkérdeztük a hazai lokális médiapiac szakértőjét, a Whitereport kutatási igazgatóját, a Whitereport Válságmonitor (http://whitereport.hu/download/WR_CrisisMonitor_Report_June.pdf) egyik szerzőjét, Nagy Timeát, mit tanácsol, és milyen megoldásokat hozhat a lokális média használata. A szakértő 3 pontban foglalta össze tanácsait.

  1. Cross-médiás mix. Az úgynevezett multimédiás hatás azt jelenti, hogy az egyre szétdaraboltabb médiafogyasztást lekövetve több médiatípusban is megjelenik egy kampány, mert a többféle kommunikációs csatornán való megjelenés segíti az információ beépülését.  Ha nincs sok pénzünk, érdemes inkább 2 hetes időtartamot tervezni és több médiatípusban erősebben megjelenni a rövidebb idő alatt, semmit széthúzni a kampányt, mert „csepp a tengerben” alapon sokszor hatástalanná válik az alacsony intenzitású kampány. Ez mind országos, mind hiperlokális kampányoknál igaz: használjunk egyszerre több médiatípust (rádió, online, print, nagyobb budgetnél tévés és közterületi médiumokból is válogatva).
  2. Elérés. Az elaprózódó médiafogyasztással a kampányelérések is csökkentek, ennek ellenére a legtöbb ügynökség vagy hirdető nem foglalkozik e szemponttal. Nemzetközi kutatások szerint az elérésre koncentrálás a legkifizetődőbb stratégia. Érdemes tehát adatokkal alátámasztva dönteni, hogyan lehet maximálni a kampányt.
  3. Célzás – nem csak online. Az örökifjú szempont egyre újabb felületekkel működik – online kampánynál válogathatunk a  célcsoportunktól függően nem csak a hazai tartalomsiteok, de a nemzetközi platformok közül is, sőt egyes programmatic-szolgáltatások akár méretpontos geotargatálást is lehetővé tesznek. Ez mind remek megoldás, érdemes azonban a cross-médiás és elérési szempontokat is figyelembe venni a mix kialakításánál.

És ne feledjük: az őszi-téli kampányszezonban is lehetnek korlátozások, érdemes a mixeket „járványállóvá” tenni, azaz médiaszempontból az indoor is fogyasztható médiumokra építeni, s üzeneteinket is a helyzethez igazítani.

A GeoTarget KFt. aktuális őszi ajánlatában komplex, lokális megoldást kínálunk már nettó 500.000,-Ft-tól, a részletek itt elérhetők

Mi a helyzet a nemzetközi médiapiacon? Hogyan csinálják másutt? Csatlakozzon a Mediaspace.global szakmai közösségi platformjához

A világjárvány tetőfokán indult a Mediaspace.global [link: https://mediaspace.global/] , a médiapiac globális közösségi oldala. Az angol nyelvű szakmai tartalmat is szolgáltató platform videóinterjúk formájában követi a marketinges, médiás, tech és szabályozói szektor vezetőit, akikkel a Linkedinhez hasonló oldalon közvetlenül kapcsolatba is léphetünk. Az egyéni videókból készült válogatásban a szakemberek tanácsait hallgathatjuk meg itt [link: https://mediaspace.global/featured-members/members-daily-video-interviews-may-july-2020-highlights-3-advices]. Ingyenes regisztráció még több tartalom, kapcsolat felvételi funkciók, állásajánlatok eléréséhez az oldalra itt lehetséges [link: https://mediaspace.global/main/authorization/signUp?target=https://mediaspace.global/home]

A lokális médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!