A geotargeting és az offline médiumok kombinálása hatékony stratégia lehet az automatizált rendszerek, például a Google és a közösségi média hirdetéseinek kiterjesztésére.

Az alábbiakban néhány tippet és ötletet találsz arra vonatkozóan, hogyan érd el offline médiumokkal a helyi közönséget.

1. Helyi nyomtatott médiumok

Magyarországon a települések többségén publikálnak helyi újságokat és magazinokat, amelyeket a célpiacod valószínűleg olvas vagy használ. Az ilyen offline médiumokban való hirdetések lehetővé teszik, hogy közvetlenül eljuss azokhoz az emberekhez, akik a megcélzott régióban élnek vagy a helyi közösség tagjai.

2. Szponzoráció és események

Érdemes helyi eseményt, rendezvényt, közösségi összejövetelt szponzorálni. Ez lehetővé teszi, hogy a vállalkozásod nevével és hirdetéseivel közvetlenül kapcsolatba lépj a helyi közösséggel.

3. Helyi szponzorált tartalom

Keress lehetőségeket arra, hogy szponzorált tartalmakat helyezz el helyi blogokban, hírportálokon vagy közösségi média oldalakon. Ez növelheti a márka ismertségét és elérhetőségét a helyi közönség körében.

4. Helyi szórólapok és matricák

Postaládákban vagy közterületen saját szórólapokat, matricákat vagy más nyomtatott anyagokat terjeszthetsz, amelyeken a hirdetéseidet elhelyezheted. Ezeken a hirdetéseken felhívhatod a figyelmet az online jelenlétedre és a lokálisan kínált szolgáltatásokra.

5. Helyi partneri együttműködések

Keresd meg azokat a helyi vállalkozásokat vagy szervezeteket, amelyek hasonló közönséget céloznak meg. Közös promóciókkal vagy ajánlatokkal és a hozzá kapcsolódó lokális médiafelületekkel, amelyekben mindkét fél részt vesz, mindkét vállalkozás számára vonzza az érdeklődőket.

6. Adományok és jótékonysági kezdeményezések

Vegyél részt helyi jótékonysági kezdeményezésekben vagy adományozz a közösségi projekteknek. A hozzá kapcsolódó helyi médiamegjelenések pozitív képet alakíthatnak ki vállalkozásodról és a helyi közösség támogatásáról.

7. Helyi rádió és televízió

Hazánkban közel 100 helyi rádió- és 300 televízióállomás működik, amelyek egy-egy célterületet lefednek. Gyakran ezek a médiumok népszerűek a helyi közösségek körében és lehetőséget nyújtanak a szegmentált hirdetések sugárzására.

8. OOH felületek

Fedezd fel a helyi közterületeken, buszmegállókban, járdák mentén elhelyezett kültéri és a település bevásárlóközpontjában, liftjeiben elhelyezett beltéri reklámfelületek, valamint az instore hálózatos rádiók lehetőségeit. Az ilyen fizikai hirdetések megjelenése hatékonyan célozhatja meg potenciális célcsoportodat.

Fontos, hogy az offline és online hirdetéseket egymással összehangold és figyelembe vedd azokat a helyi sajátosságokat, amelyek befolyásolhatják a hirdetési stratégiádat. Az online geotargeting kombinálása az offline médiumokkal lehetőséget nyújt arra, hogy szorosabb kapcsolatot teremts a helyi közönséggel és erősítsd a márka helyi jelenlétét.