A jászok az elmúlt évezredben hagyományaik és kultúrájuk megőrzése mellett asszimilálódtak, Magyarországon számtalan település őrzi a népcsoport nevét, a Jászság fővárosának pedig Jászberényt tekintjük.

Közvetlenül magyarországi bejövetelük előtt a jászok a kelet-európai kunok szövetségesei voltak. Egyesek szerint ezen időből származik a magyarországi jászok közös jelképe, Lehel kürtje, amelyet vagy hasonmását a legenda szerint a jászberényi Jász Múzeumban őriznek.

A „fővárosban”, Jászberényben az önkormányzat nagy hangsúlyt helyez a helyi médiára, így a helyi lakosok széles választékból tájékozódhatnak.

A klasszikus nyomtatott újságok közül a kéthetente megjelenő Jászkürt újság aktuális száma itt letölthető:

http://jku.hu/category/jaszsag/jaszbereny/onkormanyzat_jaszbereny

A Jászberény – Nagykáta – Heves és vonzáskörzetében megjelenő Tutitipp hirdetési újság hetente jut el a jászberényiek postaládájába. A friss hirdetések itt megtekinthetők:

http://www.tutihir.hu/index.php/tutitipp/2016-03-01-08-08-06

A jászsági térségi TV helyi témájú műsorai, riportjai itt láthatók:
https://www.youtube.com/channel/UCF_rHazMeN0nBY_5bo9Y_sA

https://www.facebook.com/jaszsagitersegitv

A városban működik a nagy múltú, idén 25 éves rádiócsatorna, az FM 97,7 frekvencián sugárzó Trió FM, amelynek adása a Jászság egész területén hallható.

Az online médiában a város és a régió mindennapjaival az önkormányzathoz kapcsolódó hír- és szórakoztató portálon tájékozódhatunk:

http://jku.hu

Továbbá a közösségi médiában az alábbi népszerű helyi csoportokat ajánljuk:

Jászberényi-adok veszek
Jászberényben láttam, hallottam

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!