A COVID-19 második hulláma több kis- és középvállalat számára a fogyasztók és az árbevétel csökkenését eredményezi.

A szűkülő piacok a különböző iparágakban más és más üzleti stratégiára kényszerítik a vállalkozókat, ami gyakran a költségek csökkentésében nyilvánul meg. A cégvezetők azonban tisztában vannak azzal, hogy nem mehet a minőség és az innováció rovására a költségracionalizálás, a vírushelyzet megszűnésekor, a piacok újra osztásánál vállalkozásunk akkor képes minél nagyobb szeletet kihasítani a piacból, ha stabil lábakon áll, megbízhatóan képes teljesíteni.

Kommunikációs szempontból sem érdemes vállalkozásunkat elhanyagolni. Olyan megoldásokat keressünk, ami reklámköltéseink pazarlása, meddőszórás nélkül, pontosan célozza meg meglévő és jövőbeli fogyasztóinkat.

A kis- és középvállalatok jellemző hirdetési csatornáit és a megváltozott fogyasztói szokásokat figyelembe véve, kiemelten az online jelenlétre fókuszáljunk, tanuljuk meg, mire érdemes a különböző platformokat használni.

Az online reklámok legnagyobb előnye a többi médiakategóriával szemben, hogy a hirdetések hatékonysága pontosan és azonnal mérhető, a hirdetéseinkre kattintás és az abból származó forgalom is követhető.

Ha nem vagyunk tisztában az online hirdetési lehetőségekkel, érdemes szakemberek segítséget kérni. Mi a GeoTarget Kft.-nél a digitális reklámpiacot egy tökéletes alakú vöröshagymához hasonlítjuk, ami több rétegből és szegmensből áll, mindegyik réteg elválik egymástól, de ugyanakkor egymásra épül, elválaszthatatlan egészet képez.

Vizsgáljuk meg az ismertebb, népszerű, külső rétegeket.

1.       social media,

–       a közösségi oldalaknak megvan az a sajátossága, hogy a felületeiken létrehozott üzleti oldalunkat és az azon elhelyezett tartalmat bárhol, bármilyen célcsoportnak relatíve olcsón tudjuk reklámozni, ennek formái többfélék lehetnek, a hatékonysága elsősorban a célközönség alapos ismeretén, és a számukra releváns, jól megfogalmazott információk írott és képi világán múlik

–     ahogy a hagyományos weboldalakon, úgy a social mediában is jelentős a szerepe az un. (natív) tartalom-marketingnek, amikor a termékünk, szolgáltatásunk a tartalomba beágyazva vagy un. influencer-marketing megoldással jut célba.

2.       Google Ads

–       olyan fizetős hirdetési szolgáltatás, amely a Google keresőben beírt releváns szövegtartalom alapján a mi weboldalunkat (termékünket, szolgáltatásunkat) listázza (search) és hirdeti a Google rendszerében megtalálható tematikus weboldalakon (display)

–      amennyiben a weboldalunk megfelelően optimalizált, a szükséges kulcsszavak használatával organikusan is jó eredményeket érhetünk el a Google találati listáján, ám ez önmagában nem helyettesíti a jól felépített, pontosan targetált hirdetési stratégiát. 

3.       Programmatic rendszerek

–      digitális piactér, ahol a kereslet-kínálat szabályozza a display felületek árait

–      olcsón, nagy mennyiségben tudunk display hirdetést elhelyezni rengeteg weboldalon

4.       BLIS

–       a geotargeting megoldások közül speciális a BLIS rendszer használata, amely tűpontos lokáció alapon működik, a jelen idejű hirdetés kihelyezésen kívül az elmúlt 6 hónap helyszín alapú célcsoport képzését is megvalósítja

–      amennyiben termékünk, szolgáltatásunk iránt az üzletünkben (vagy a konkurenciánál) az elmúlt 6 hónapban valaki érdeklődött, annak releváns hirdetésünket a BLIS rendszere a mobiltelefonján vagy asztali gépén jelenteti meg

Összegezve, nem könnyű kiigazodni az online reklámfelületek dzsungelében, azonban ha pontosan meghatározzuk üzleti célunkat és üzeneteinket, az online tér a legalkalmasabb, hogy a COVID-19 második hulláma alatt gyorsan, olcsón és hatékonyan elérjük vevőinket. Azok a vállalkozások, amelyek a nehéz időkben is összehangolt kommunikációs stratégiával szólítják meg vásárlóikat, és képesek átvészelni az ilyen időszakokat, minden esetben jelentős piaci előnnyel indulnak a válság elmúltával újra felpezsdülő piaci környezetben.

Keressen Bennünket bizalommal!

info@geotarget.hu