Városi legenda, hogy Hatvan neve a tőszámnévből származik……

A város nevével először 1235-ben találkozhatunk “Hatuin”, “Hotwin”, majd 1264-ben “Hotwan”, 1284-ben “Hotuon”, később “Hothuon” és “Hothwon” névírással, 1444 körül pedig “Nagyhatvan (Naghathwan)” néven. Minden valószínűség szerint egy előkelő birtokos személy nevét őrzi. A településen a 14-16. században a (Nagy) Hatvan-család a földesúr. Forrás: hatvaniturizmus.hu

A 2017-ben az ország legszebb terének megválasztott Kossuth téren terül el a város legrégibb meghatározó épülete a Grassalkovich-kastély, továbbá a kastélymúzeum, a serfőzde és a főtéri rendezvények, fesztiválok egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy napjainkra Hatvan az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont.

Az érdeklődők számtalan médiumból tájékozódhatnak a helyi hírekről, eseményekről.  

Helyi TV

A Hatvan TV hétköznaponként friss híradóval jelentkezik, amiben a város legfontosabb eseményeiről számol be. Emellett magazinműsoraikban különböző témákat dolgoznak fel és koncerteket, előadásokat is közvetítenek.  

Az adások a YouTube-on https://www.youtube.com/user/hatvantv és a Facebookon is megtekinthetők: https://www.facebook.com/mediahatvan

A Hatvanonline TV interneten érhető el, adásai itt megtekinthetők: https://www.youtube.com/channel/UCoYB0lINKE_9YIwMuc7zwTw továbbá a Facebookon https://www.facebook.com/HATVANONLINE/

Hatvan Online - Ismét élőben közvetít a Hatvan TV

Helyi nyomtatott újságok

A Hatvani Hírlap városi újság, kéthetente, csaknem 10 ezer példányban jelenik meg. Ingyenesen eljut minden hatvani lakos postaládájába. A helyi újság, mint lokális információ forrás jelentőségét bizonyítandó íme az 1900. január 14-én megjelenő első évfolyam, első lapszám, első oldala.

HésV 1900 1. lapszám.jpg

Reklámújságok tekintetében Hatvan az egyik legjobban ellátott település, a régiós Kisfutár, a Szuperinfó és az Ingyenpiac reklámújságok kéthetente egyaránt eljutnak a településen élőkhöz.

Rádió

A városban két országos rádiós hálózathoz tartozó, de lokális információkat is sugárzó rádiócsatorna hallható, a Rádió1 az FM 87.9, a Szent István Rádió az FM 94.0 frekvencián hallható.

Weboldal

A városban történt legfrissebb hírekről, információkról, eseményekről a Hatvan Hírlap újság weboldalán a https://hatvanihirlap.hu/, a  http://hatvanonline.hu/ és a https://hatvaninfo.hu/ portálon tájékozódhatunk.

Közösségi média

Az aktív helyi csoportok száma jelentős a régióban. Néhány közülük:

Hatvani Csere-Bere! Adj el,Nézz szét,VEGYÉL!
Csere Bere Hatvan és környéke ÚJ !
Csere-bere Hatvan és környéke Fő csoport
HATVANONLINE
Hatvani Hírlap

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!