Hogyan érem el vevőmet lokális, offline médiaeszközökkel, ha belföldön nyaral?!

A COVID miatti korlátozó intézkedések megszűnésével a cégek, vállalkozók megpróbálják az elmúlt időszak forgalomkiesését pótolni.

Azok pedig, akik vállalkozásuk jellegéből adódóan a járvány időszakában megerősödtek, a pozíciójuk megtartása miatt folytathatnak aktív reklámtevékenységet.

Egyes iparági elemzők szerint az elmúlt évek tendenciáitól eltérően az idei, nyári időszakban rendkívüli marketing aktivitásra, nagy reklámzajra számíthatunk.

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a nyári szabadságok időszakában, illetve a hétvégéken, a vásárlói célcsoport hol tartózkodik?

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően nyáron a hazai településeken jelentős a lakossági fluktuáció, a főváros és a megyei jogú városok július és augusztusban szinte kiürülnek, a nyaralóhelyek lakosságának száma pedig többszörösére duzzad.

Az online geotargetinggel, a digitális eszközökkel rendelkezők mozgása könnyedén követhető, de a nyaralási szokásokat figyelembe véve kérdéses, hogy az eszközt ki és mennyi ideig használja? Biciklin, hajón, a fürdőben, a strandon, az étteremben, a fagyizás vagy az éjszakai bulizás közben vajon mennyi digitális tartalmat fogyasztunk?

Az offline médiaeszközökkel elérhetjük vevőinket olyan időszakokban, területeken, ahol helyzetükből adódóan digitálisan éppen inaktívak.

A fenti példánál maradva, a vásárlóinkat elérhetjük bicikli tárolókon hirdetőtáblával, hajókikötőben molinókkal, a fürdőben, strandon reklámparavánnal, légireklámmal, hangosbemondón keresztül, az étterem előtti mozgó reklámtáblával, fagyizás közben szórólappal, éjszakai bulizás közben hostess promócióval; az offline reklámeszközök típusa, mennyisége a kommunikációs stratégiánkra szabható hatékony megoldást garantál.

A lokális, offline reklámfelületek kiválasztásánál a médiafogyasztói adatok és a helyismeret hiányában nehéz döntést hozni a megfelelő médiamixről. A médiatervezésnél elengedhetetlen a lokális médiumok megbízható adatbázisa, az elérhető kutatási adatok és/vagy helyi médiafogyasztói szokások ismerete, továbbá a vásárlói célcsoport elérését garantáló hatékonysági elemzés.

A Geotarget Kft., mint független sales house, a lokálisan elérhető médiumok bármely területén hatékony megoldást kínál, válogasson weboldalunkon a helyi médiumok közül: Helyi médiumok – GeoTarget vagy keressen elérhetőségeinken.