A Balaton partjának második legnagyobb városa, és a régió egyik legfontosabb kulturális, oktatási és gazdasági központja, kedvelt üdülőhely.

Keszthely gyönyörű városa sokat köszönhet a Festetics-családnak, Magyarország egyik legnagyobb arisztokrata családjának. A horvát származárú Festetics Kristóf Keszthelyt választotta birtokainak központjának. Ekkor kezdődött meg a Festetics-kastély megépülése, amely mai formáját 1797-ben nyerte el.

A közel 20 000 fős lakosság számtalan helyi médiumból tájékozódhat.

A Keszthelyi Televízió 1985. február 25-én, Zala megyében elsőként, az országban ötödikként kezdte meg adásait. 1995. végéig a város intézményeként, 1996. januárjától Keszthely város egyszemélyes Kft-jeként, 2013 januárjától Nonprofit Kft-jeként működik. A televízió adásideje 24 óra, melyből napi 12 óra a szerkesztett műsor, a fennmaradó idő, pedig képújság szolgáltatás. Műsoraik Keszthelyen – kábelhálózaton – 6.500 lakásban nézhetőek. 2013-tól digitális adásaikat adótoronyról az UHF 43-as csatornán sugározva a teljes Nyugat-balatoni térségben, összesen 37 településen láthatják, és így a régió meghatározó televíziójává vált.

A TV weboldala egyben tartalomszolgáltató portál, ahol az aktuális riportok, műsorok mellett friss helyi híreket, eseményeket is olvashatunk.

A Balatoni Krónika, Keszthely város információs magazinja, kéthetente, pénteken, 12 000 példányban megjelenő színes folyóirat, postaládás terjesztéssel Keszthelyen és Keszthely Kertvárosában.

Az aktuális számok itt megtekinthetők: TV Keszthely – Balatoni krónika

A Balatoni Régió, a Krónika régiós különszáma, Balaton nyugati medencéjének kiadványa, évente hatszor megjelenő színes magazin, 20.000 példányszámban, az alábbi településeken: Hévíz, Alsópáhok, Felsőpáhok, Sármellék, Zalaapáti, Bókaháza, Nemesbük, Karmacs, Rezi, Cserszegtomaj, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonszentgyörgy, Balatonmáriafürdő, Zalaszántó, Kehidakustány, Zalacsány, Várvölgy.

Az InfoRégió újság, kapocs a térség lakói között, 49 településen jelenik meg ingyenesen havonta postaládás terjesztéssel a Nyugat-Balatoni régióban.  Példányszámuk 23.500 ezer, a térség egyik legtöbb háztartásába eljutó újságja. Az aktuális lapszámok itt megtekinthetők:

Az InfoRégió weboldalán friss régiós híreket, információkat olvashatunk. InfoRégió.hu (inforegio.hu)

A Rádió 1 keszthelyi adása az FM 99,4 Mhz frekvencián hallható, a csatorna az országos adásban helyi híreket, információkat sugároz és a helyi hirdetők számára biztosít reklám megjelenési lehetőséget.

Belváros

A fenti médiumok rajongói csoportjain kívül, az alábbiak népszerűek a közösségi médiában:

“Hello Keszthely csoport”

“Keszthely összefog”

“Nagykanizsa, Keszthely, Zalaegerszeg és környéke adok-veszek”

“Hévízi-Keszthely és környéke Adok-veszek- Elektronika,Fotó,Telefon,Pc,stb”

“Keszthelyi Adok-Veszek”

“Keszthelyi bolhapiac”

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!