A város az ország középső részén, a Duna jobb partján, a Dunaföldvárnál kezdődő kanyarulat végénél fekszik, Budapesttől légvonalban mintegy 100 kilométerre délre, a Mezőföldön.

Közel tizenkilencezer lakosával Szekszárd után Tolna megye második legnépesebb települése.

Paks – Sárgödör tér

A TelePaks Médiacentrum az egyetlen a térségben, mely mozgóképes, nyomtatott és online formában is 24 órában tudósít a város és kistérség eseményeiről. A Paksi Kistérségi Televíziót 30 éve alapította Paks Város Önkormányzata és a Paksi Atomerőmű.  Napi hét és fél órában saját gyártású műsorok láthatók a képernyőn. Hétköznap esténként jelentkező híradóikban Paks és a kistérség eseményeiről informálódhatnak a televíziónézők.

A Paksi Hírnök ingyenes önkormányzati újság kéthetente 4550 példányban kerül ki a nyomdából, így minden paksi háztartásba eljuthatnak a lapban közölt tudósításokon keresztül a város hírei. Az aktuális lapszám online letölthető:

Paksi Hírnök Archívum – TelePaks Médiacentrum

A friss helyi hírek, valamint a televízió műsorai, adása és a Paksi Hírnök lapszámai, a TelePaks Médiacentrum – TelePaks Kistérségi Televízió honlapja oldalon is olvashatók, visszakereshetők. A TelePaks valamennyi saját gyártású tudósítása és műsora felkerül a legnagyobb közösségi oldalakra, (2) TelePaks – Paksi Hírnök | Facebook és TelePaks TV – YouTube

Ha további helyi TV-s híreket fogyasztanánk, a megyében működő Tolnatáj TV paksi híreit ajánljuk.

A helyi digitális tartalomszolgáltatók közül a Paks-Press Hírügynökség a saját weboldalán és FB oldalán kívül, hagyományos, rendszeres Hírlevélben informálja a lokális hírekről a helyben élőket.

A településen két rádiócsatornán hallhatunk helyi híreket, a Rádió 1 paksi frekvenciája az FM 107.5, a lokálisan működő Paks FM a 96.3 – as frekvencián hallható vagy online is belehallgathatunk az adásba:

A fenti médiumok rajongói csoportjain kívül, az alábbiak népszerűek a közösségi médiában.

(1) Pakson hallottam | Facebook

(1) Paksi Adok-Veszek | Facebook

(1) Paksi bolhapiac | Facebook

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!