Az Ipsos felmérte Budapesten az önkormányzati újságok, a helyi tartalomszolgáltató weboldalak és közösségi oldalak médiafogyasztását!

Főbb megállapítások!

  • A fővárosi 18-65 év közöttiek 49,7%-a tájékozódik önkormányzati újságból.
  • A népesebb kerületekben a legalább havi 2 alkalommal megjelenő önkormányzati újságok nagyjából a lakosság 50%-át érik el, a havi 1 alkalommal megjelenők esetében, a X. és XIV. kerületben 38%, a XIII. és XVIII. kerületben 54% és 58% az arány. 
  • A lokális weboldalak és helyi közösségi média felületek elérése 70-80% a kerületi lakosság körében, a XVIII. kerületiek körében 80% feletti az arány.

A nagyobb népességű kerületekben publikált önkormányzati újságok, tartalomszolgáltató weboldalak és közösségi oldalak elérése a 18-65. év közöttiek körében.*

*Az Ipsos a Geotarget Kft. megbízásából, 2021 decemberétől havi rendszerességű országos online kutatással (Computer Assisted Web Interviewing) méri fel a helyi média lakossági percepcióját. A kutatás a lokális tartalomszolgáltató weboldalak és az önkormányzati újságok médiafogyasztására fókuszál. A piacvizsgálat célcsoportját a 18-65 éves fogyasztók képezik. Az összesen 10.000 fős minta reprezentálja a hazai lakosságot a legfőbb demográfiai ismérvek (így életkor, nem, lakóhely szerinti régió, település típus stb.) szerint.

🌐info@geotarget.hu