Ötből négy lakos tájékozódik helyi érdekeltségű weboldalakról!

Magyarországon nagyjából 200 lokális weboldal működik, amely túlnyomórészt az adott település eseményeit, híreit publikálja. A vármegye jogú városokban több hír- és szórakoztató portál szolgáltat tartalmat, amelyek közül előnyt élveznek azok, akik erős lokális kapcsolatrendszerrel rendelkeznek. A lokális hírek, események elsődleges forrása jellemzően a helyi önkormányzat.

Az Ipsos 2021.december – 2022. augusztus helyi médiakutatás alapján a lakosság 80%-a szokott tájékozódni interneten a helyi (azaz lakóhelyéhez köthető) weboldalakról vagy azok YouTube, Facebook oldalairól.

A TOP 20 lokális hírportálok között elsősorban a népesebb vármegyék és vármegyeszékhelyek weboldalait találjuk, üdítő kivétel Eger, ahol az egriugyek.hu és az egerhirek.hu egyaránt az országos TOP 20 tagja.

Szegeden erős a verseny, 3 website is bekerült a TOP 20-ba, Szombathelyen a nyugat.hu, Pécsen a pecsaktual.hu és Debrecenben a dehir.hu egyelőre verhetetlennek tűnik.

A listában a vármegyeszékhely néven szolgáltató, önkormányzati szekesfehervar.hu és a hozzá kapcsolódó fmc.hu a 6-7-dik legolvasottabb helyi website.

TOP 20 LOKÁLIS HÍRPORTÁL ÉS WEBOLDAL

Source: http://www.similarweb.com
2022. august

🌐info@geotarget.hu