A Geotarget Kft. megbízásából az Ipsos 2021. decemberétől havi rendszerességű országos online kutatással (Computer Assisted Web Interviewing) méri fel a 18-65. év közötti helyi média lakossági percepcióját.

A lakosok 44%-a tájékozódott önkormányzati újságból az elmúlt 13 hónapban, ami 3,6 millió főt jelent az ország felnőtt lakosságára vetítve.

A decemberi célzott kérdésekkel zajló kutatás az önkormányzati újságokban elhelyezett hirdetések olvasókra gyakorolt hatását vizsgálta.

Az eredmények alapján, az olvasó érdeklődését leginkább képpel vagy illusztrációval ellátott hirdetések keltik fel. Meghatározó továbbá a humor is, valamint a hirdetésben látható hasznos információk, részletek és a lényegre törés.

A helyi média fogyasztók leginkább akciók után érdeklődnek, valamint hazai terméket is gyakran keresnek. Az újdonságok vagy kifutó termékek kevésbé érdekesek.

Kuponok terén a helyi média fogyasztók főleg online vásárlás során használható kedvezményeket keresnek. A legkevésbé a QR-kóddal olvasható kuponok iránt érdeklődnek.

A tracking kutatás hónapról hónapra bővülő adatbázisában fővárosi kerületek és megyei jogú városok szintjén is elemezhető alminták épülnek fel a mérés 12+1 hónapjában.

2022. decemberben 13 megyei jogú város és 15 kerület helyi médiafogyasztása elemezhető reprezentatív mintán a 18-65. éves korosztályban demográfiai ismérvek alapján (életkor, nem, lakóhely szerinti régió, település típus stb.).