Az 5000 fő feletti városokban az Önkormányzati újságokra a heti, kétheti és havi megjelenés jellemző, ezeken a településeken keletkezik annyi tartalom, hogy akár 24-36 oldalas újságot szerkesszenek a helyi stábok. A lokális „médiacentrumok” a helyi újságon kívül a többi platformra is gyártanak tartalmat; ami megjelenik képi vagy videó anyagban, annak a szöveges részét elolvashatjuk a nyomtatott újságban is.

Budapesten az önkormányzati újságok szerkesztőségei a kerületek közötti átjárhatóság és szinergiák szempontjai alapján töltik fel tartalommal az adott lapszámot, egyensúlyozva a fővárost és a kerületet érintő aktuális hírekkel, eseményekkel. A kerületi, önkormányzati újságok mérete és formátuma változatos, többségük A3-A4 méretben jelenik meg.

A Tesco Expresszek vonzáskörzetében hatékony reklámfelület a postaládákba terjesztett önkormányzati újság, minden postaládába bekerülnek, a fővárosi lakosok 48.3%-a rendszeresen olvassa (Ipsos I Helyi Média Kutatás 2021., 18-65 éves lakosság, N=1.000).