Esterházy-kastély

Magyarország egyik legcsodálatosabb barokk városa az 1700-as években élte fénykorát. A gazdasági fejlődés motorja az Esterházy család, akiknek birtokközpontja volt a település.

A XVIII. század második felében megépül a Fő tér, a környező utcák lakóházai és a kastély, amelyet teljes pompájával 1784-ben adnak át a családnak. Ekkor már 4 éve működik az első magyarul szerkesztett újság, a Magyar Hírmondó. Az újságból hány példány jutott el Pápára, arról nincs információ, az viszont biztos, hogy az első Pápai Újság megjelenése 1899. január 8., nagy valószínűséggel ettől az időponttól működik helyi média a településen.

A újság itt letölthető:

Napjainkban Pápán, számtalan helyi médiumból tájékozódnak a helyi lakosok.

A helyi közélettel foglalkozó portálok száma, – a nem megyei jogú városok közül – Pápán a legmagasabb, www.infopapa.hu, www.papainapilap.hu, www.papa-ma.hu, továbbá a régióban működik egy helyi információ és élménykereső portál a www.mindenoke.hu.

A Szuperinfo reklámújság aktuális példánya hetente kerül a háztartások postaládájába: https://papa.szuperinfo.hu/

Pápa városi TV-je magas színvonalú riportokkal, összeállításokkal tájékoztatja a helyi lakosságot a helyi közéleti és kulturális eseményekről.

A műsorstruktúra itt elérhető: http://vtvpapa.hu/

A riportok, összeállítások itt megtekinthetők:

https://www.youtube.com/channel/UCX0hAeM0-IZE4O3Hk_U95cA

https://www.facebook.com/varositelevizio.papa

A pápaiak aktív részesei a közösségi médiának. A közéleti tematikájú csoportok közül népszerű az önkormányzati „Pápa Város Hivatalos Oldala” és a „Szeretjük Pápát”, kereskedelmi kategóriában a „Pápa és Környéke Adok-Veszek”, a “Pápai adok-veszek” és a “Pápai bazár” csoport.

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!