A 40 év felettiek közül ki nem emlékszik a 80-as, 90-es évek ikonikus reklámjára? Akkoriban mindenki ezt dúdolta Magyarországon:

A sárvári termálkristály, vagyis a gyógyvízből lepárolt fürdősó előállítása régen megszűnt, azonban Vas megye második legnagyobb városának népszerű turisztikai vonzereje, változatlanul a gyógyulásra vágyóké, sőt, a wellness részleggel kibővült szolgáltatásokkal, nemzetközi szinten is elismert termálfürdő és a hozzá kapcsolódó szálláshelyek, programok, az év összes napján, minden korosztályból várja az élményekre vágyó vendégeket.

Sárváron és környékén más turisztikai látnivalóval is találkozhatunk, a Nádasdy-vár, az arborétum és a környék nevezetességei akár több napra is garantálja az aktív kikapcsolódást.

Sárvár az egyetlen település Magyarországon, ahol az önkormányzat honlapja nem a város neve. A honlapot a város beáldozta a turizmus oltárán, ami innovatív, kiváló döntés.

A helyi hírekről, online az önkormányzat weboldalán tájékozódhatunk: https://sarvarvaros.hu/onkormanyzat

Az átlátható, modern platformon megtaláljuk az aktuális híreket és hozzáférhetünk a helyi TV, rádió és újság tartalmaihoz.

TV csatornák

Sárvár TV

A rendszerváltás, a demokrácia tömegtájékoztatási igénye hozta létre a helyi televíziózást Sárváron is. 1993 októberében megalakult a Sárvári Városi Televízióért Egyesület helyi fiatal értelmiségiek összefogásának köszönhetően.  1994. március 22-én az egyik helyi kábelrendszeren keresztül továbbították első adásukat. Egy garázsban volt az első stúdióhelyiségük, első technikai eszközeiket pedig a Sága Kft. támogatásával vásárolták. Később a sárvári önkormányzat elkezdte támogatni az egyesület működését, és ingyenes helyiséget is biztosított számukra.

1999-ben létrejön a Sárvári Média Kht., amely Sárvári Televízió néven kezdte meg a műsorszolgáltatását. A 100 %-ban önkormányzati tulajdonú céggel megteremtődött a sikeres gazdálkodás alapja, és javultak a technikai feltételek is. A televíziós stáb összetétele nem változott, hetente jelentkeztek új műsorral.

2004-ben új ügyvezetője lett a cégnek, és a tulajdonos sárvári önkormányzat célként fogalmazta meg egy médiacentrum létrehozását, valamint új kollégák, pályázati források bevonását a működtetésbe. 2005-től az önkormányzati lapot, a Sárvári Hírlapot is a társaság adja ki, és a város hivatalos honlapját, a www.sarvarvaros.hu-t is a Kft. működteti. 2009-től Sárvári Média Nonprofit Kft. néven működik tovább a cég, 2012-től új, korszerű stúdióban.

A műsorszolgáltatást Sárvár két kábelrendszerén keresztül végzi a Média Kft., adása 4300 háztartásba jut el. Hetente új közéleti magazint, stúdióbeszélgetéseket készít a stáb, a helyi sportklubok csapatainak mérkőzései, a képviselő- testületi ülések, az ünnepekhez kapcsolódó tematikus magazinok szerepelnek a televízió műsorán. A Sárvári Televízió műsorai a www.sarvartv.hu weboldalon, és a https://www.facebook.com/sarvari.televizio/ oldalon is megtekinthetőek. 2017-ben a Sárvár Rádió működtetője is a Sárvári Média Nonprofit Kft. lett, ezzel teljessé vált médiaszolgáltatói tevékenysége. A cég szeretne hozzájárulni a város kommunikációjának javításához, a lakosság tájékoztatásához, minél szélesebb körű információkkal való ellátásához, a helyi értékek összegyűjtéséhez és bemutatásához, a városmarketing erősítéséhez.

Trió-TV

A Trió-TV-Dunántúl (Trió-Média-Dunántúl Kft.) Vas megye Északi és Győr-Moson-Soporon megye dél-nyugati részén látható a PR Telecom hálózatán, a Kőszegi fejállomáshoz tartozó településeken. A vételkörzetbe 3 város (Bük, Csepreg, Kőszeg) és további 24 falu tartozik. A cég székhelye Sárvár.

2005-ben indult a televízió jogelődje Csepregen. Majd a PR Telecom vette át a helyi TV működtetését. A kábelszolgáltató 2010-11-ben az összes helyi TV-jét megszűntette, vagy eladta.  Ekkor ajánlották fel a 2 éve főszerkesztő idősebb Varga Zsoltnak, hogy vásárolja meg a céget és működtesse a TV-t.

Önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, vállalkozások megrendelései alapján készítünk TV műsorokat. Emellett az MTVA Támogatási Alapjától elnyert támogatás segítségével már 2 éve készül Közéleti Magazinunk. Közösségi műsorszolgáltatóként működünk.  A havi megjelenésű Büki Újság szerkesztését is cégünk végzi.  Stúdiónk Csepregen, a Művházban található. Jelenleg 3 főállású munkatárs és 4 másodállású vállalkozó készíti a műsorokat.

Technikai eszközeink és lehetőségeink (részben MTVA Támogatási Alap műszaki pályázatán nyert támogatásból) bővültek. Jelenleg akár HD adások készítését és 4 kamerás külső helyszínes HD műsorok készítésére is alkalmas a technikánk. A kábelhálózatra SD-ben csatlakozunk.

Rádió

A Sárvár Rádió egy helyben készülő, az itt élőket szolgáló kereskedelmi adó, az Alpokalja és a Rába-völgyének hangja. A rádió működtetője a Sárvári Média Nonprofit Kft., amely információs termékkínálatával a város és a térség első számú hírforrása.

Fiatalos, lendületes, kereskedelmi médiumot működtetünk, amelynek legfontosabb ismérve a helyi jelleg. Szórakoztató, ugyanakkor informatív tartalmat készítünk népszerű zenékkel, amelyeket minden korosztály szívesen hallgat.

Hírt adunk a város és környéke eseményeiről, történéseiről – közélet, gazdaság, kultúra vagy sport, minden egy helyen a 96.5-ön!

Velünk nem marad le semmiről! A Sárvár Rádióval naprakész lesz az aktuális hírekről, programokról, a helyi időjárásról, közlekedési információkról!

96.5 a városra hangolva, a közönséget és a közösségeket is megszólítva!

Újság

Sárvári Hírlap

Sárvár Város Önkormányzatának nagy múltú lapja.

Az aktuális számok itt letölthetők:

https://sarvarvaros.hu/sarvari-hirlap#menu

1912. május 19-i lapszám a Titanic elsüllyedéséről:

Pénteken hirdetési magazin

Cégünk, az idegenforgalom, a kereskedelem és a szolgáltatás fellendítése céljából a lakosság részére több ingyenes hirdetési újságot jelentet meg, melyek folyamatosan elérhetőek mind az újság honlapján és mind a facebook-on is a www.penteken.hu/index.php/ujsag illetve www.facebook.com/retropenteken honlapokon.

Pénteken Retro Hirdetési Magazin: minden héten pénteken, Sárváron és vidékén, fehér lapon zöld színnel nyomdázva megjelenő újság, 6.000 példányban, ami a legkedvezőbb árú újság a területen.

Pénteken Extra Hirdetési Magazin: havi rendszerességgel, 11.000 példányban megjelenő, színes hirdetési felületet biztosító újság, több, mint 30.000 ember elérését teszi lehetővé.

Fő célkitűzésünk, hogy az információ hitelesen és időszerűen jusson el a sárvári háztartásokhoz és minél több lakos vehesse igénybe a hírdetők termékeit és szolgáltatásait.

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!