Bács-Kiskun megyében a Duna mellett fekvő Kalocsa nevének hallatán a legtöbb embernek a paprika és a népművészet, a hímzés jut eszébe.

A városban és környékén azonban más látnivaló is megtalálható, ezek turisztikai célpontonként is vonzzák az idelátogatókat. A Nagyboldogasszony-főszékesegyház, az Érseki Palota, valamint a Kalocsai Színház és a Kamarakórus rendezvényei, továbbá a számtalan tematikus múzeum, a kultúra iránt érdeklődőknek, a termálfürdő magas ásványi tartalmú hévize a pihenni és gyógyulni vágyóknak garantál kikapcsolódást.

A megye és a régió gazdaságilag meghatározó települése jelentős helyi média portfólióval szolgálja ki az információra „éhes” lakosságot.

A helyi hírekről, online az alábbi weboldalakon tájékozódhatunk:

www.kalohirek.hu

A helyi hírportál 2007. óta működik, A honlap tájékoztatása szerint jelenleg naponta 2500-3000 felhasználóval, 6000-7000 oldalmegtekintéssel büszkélkedhet. A Facebookon közel 14 ezren követik őket.

www.kalocsaineplap.hu

Az azonos nevű nyomtatott hetilap online verziója, elsősorban közérdekű információkkal tájékoztatja az idelátogató olvasót.

TV csatornák

kalocsatv_2

A KalocsaTV Kalocsa egyetlen helyi televíziójaként több mint húsz éve szolgáltat műsort a város és a térség lakóinak. A televízió műsorát közel négyezer háztartásban nézik a környéken.

A csatorna néhány éve megújult. Az arculat változása mellett új internetes video portállal, modernebb képújsággal kedveskedtek a nézőknek. Változott műsorstruktúrájuk is: heti háromszor friss hírekből összeállított híradóval jelentkeznek, emellett tizenhárom saját készítésű, tematikus magazint sugároznak (gazdasági, kulturális, sport, baba-mama és életmód magazin, stb.).

A stáb fiatalos lendülete, modern látásmódja minőségi változást hozott a televíziónak. A televízió munkatársai folyamatosan képzik magukat, szakmai fórumokon, kiállításokon vesznek részt, igyekeznek naprakészek maradni.

Az általuk készített filmeket több országos televízió megvásárolta már, kapcsolatban állnak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal, emellett több kereskedelmi televízióval is.

Forrás: http://www.kalocsa.hu/media/tv/

A csatornán sugárzott műsorok itt megtekinthetők: http://www.kalocsatv.hu/

A műsorok közül a friss Híradó online itt is megtekinthető: https://www.kalohirek.hu/

Rádió

koronaradio_620

1999. április 1-jén indult a kalocsai Korona Rádió 24 órás műsora az FM 100 MHz-en. A KORONAfm100 stábja azóta igyekszik „hiteles, pártatlan és szórakoztató” programjával színezni a mintegy 50 kilométeres hallgatói körzetében élők mindennapjait.

A XXI. század követelményeinek eleget téve a rádió weboldala naponta frissülő helyi, térségi, országos és külföldi hírekkel várja online közönségét. Emellett kiemelt szerephez jut a Korona virtuális világában is a szórakoztatás, hiszen zenei és filmes aktualitások egyaránt várják a látogatókat, nem beszélve a rádió hazai és világsztárokkal készült exkluzív interjúinak archív felvételeiről! A KORONAfm100 – honlapja nyomán – a világ bármely pontján hallgatható, hiszen adását folyamatosan hallgatni lehet az interneten is.

Forrás: https://www.koronafm100.hu/rolunk/

Újság

Kalocsai Néplap

kalocsai_neplap_620

A Kalocsai Néplap első száma 1989. november 25-én jelent meg. 2013-ban a 25. évfolyamot kezdte meg. Alapításkori elveiket szem előtt tartva dolgoznak azóta is: minél szélesebb körűen bemutatni a város és környéke történéseit, eredményeit, az itt élő emberek életét, örömeit vagy bánatát, értéket közvetíteni és szolgálni, igazán a „nép” lapjaként.

1989-ben a Városi Tanács, majd a Városi Önkormányzat volt a lapgazda, kiadója pedig a Bács-Kiskun Megyei Lapkiadó Vállalat. 1992. január 1-jétől jelenik meg a Kalopress Lapkiadó Kft. kiadásában, mely két magánszemély tulajdona.

A lap nyomdai munkáit is 2004-től a kiadóhivatal végzi saját digitális nyomdájában.
A lapnak 2008-tól van online változata.

Bónusz Press

bonusz_620

Az újság első száma; 2006. december 1-én jelent meg. A Bónusz Press újságot, a kalocsai járás nagyobb településeire minden háztartásba eljuttatják kéthetente 15.000 példányban, elérve ezáltal mintegy 42.000 olvasót.

A lapban minden oldalon közéleti cikkek, rendezvényekre szóló meghívók, mozi-, színház-,  TV műsorok és egyéb közérdekű információk is megtalálhatóak.

Bónusz Press – Üzlet és hír házhoz megy.

Közösségi média

A Kalocsa és környékbeli lakosok aktívak a közösségi online felületeken, alább néhány csoport, amely nem csak létszámban, de aktivitásban is jelentős méretű.

Kalocsa és környéke adok veszek
Minden ami Kalocsa! Hírek, Info, Sport, Gazdaság, Munkák, Események…
A mi városunk Kalocsa
Szeretlek Kalocsa

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!