Az Ipsos 2021 decemberétől havi rendszerességű országos online kutatással (Computer Assisted Web Interviewing) méri fel a helyi média lakossági percepcióját.

A piacvizsgálat célcsoportját a 18-65 éves fogyasztók képezik. A havonta összesen 1.000 fős minta reprezentálja a hazai lakosságot a legfőbb demográfiai ismérvek (életkor, nem, lakóhely szerinti régió, település típus stb.) szerint.

A lokális weboldalak és azok közösségi oldalai, valamint az önkormányzati újságok az első negyedévben a 18 év felettiek 85%-át, megközelítőleg 6,9 millió főt értek el országosan.

Ötből négy felnőtt lakost megszólítanak a lokális online médiafelületek. Mindez körülbelül 6,5 millió fő. A lakosok 45%-a tájékozódott önkormányzati újságból az első negyedévben, ami 3,7 millió főt jelent az ország felnőtt lakosságára vetítve.

Bázis: 18-65 éves lakosság, N=1.000/hónap

A kutatás hónapról hónapra bővülő adatbázisában fővárosi kerületek és megyei jogú városok szintjén is elemezhető alminták épülnek fel a mérés 12+1 hónapjában. Márciusban Debrecen és Pécs városával gazdagodott a lista.

Debrecen
Az aggregált értékek szerint Debrecen lakossága több helyi médiát fogyaszt, mint az országos átlag (175 ezer fős elérés).

Bázis: Debrecen, 18-65 éves lakosság, N=85

Pécs
A lakosság az országos átlaghoz hasonló arányban fogyaszt helyi médiát, ami 130 ezer főt meghaladó elérést jelent.

Bázis: Pécs, 18-65 éves lakosság, N=86

Áprilistól két újabb megyeszékhellyel és Budapest egyik kerületével bővül az adatbázis.

A helyi médiumokról bővebb információ:

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!