2002 óta világörökségi helyszín, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj része, “Zemplén fővárosa”, Hegyalja legnagyobb települése, Zemplén vármegye egykori székhelye.

Itt született 1903-ban a híres Latabár színész dinasztia tagja, Ifj. Latabár Árpád magyar színész.

A magyar – szlovák határon elhelyezkedő város kulturális életének meghatározó része a helyi média.

Az újságok közül Sátoraljaújhely Város közéleti lapja, az Újhelyi Körkép havonta 5000 példányban jelenik meg A3—as méretben, postaládás terjesztésű.

Itt beleolvashat az aktuális lapszámba

A Helyi Krónika havonta 12-16 A4-es oldalon 2000 példányban jelenik meg, elárusítóhelyeken Zemplén négy városában és a Bodrogköz valamint a Hegyköz további kistelepülésén kapható.

A Zempléni piac, ingyenes hirdetési és információs időszaki kiadvány, amely 21.000 példányban 2 hetente szerdán Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs városokban és 21 zempléni-bodrogközi településen jelenik meg.

Az aktuális lapszám itt letölthető

A Zemplén Televízió 1986 – tól sugároz műsort, jelenleg vételkörzetében 300.000 potenciális nézőt ér el.  A közvetlenül szomszédos településeken kívül a Szlovák Köztársaság és Kárpátalja magyarok lakta területein is fogható a csatorna.

A korábbi adások itt megtekinthetők

A Zemplén FM stábja üzeni „Felvidéktől Észak-Szabolcsig, Szerencstől – Záhonyig több ezren szerkesztjük együtt a műsort! Hallgass minket! – Mi figyelünk rád! Egy éve szólunk Zemplénben egyedüli, valódi helyi rádióként! Sátoraljaújhelyről, minden Zemplénihez. Sőt! Még azon is túl!”

A városban az FM FM104,9 frekvencián, online

Itt lehet belehallgatni és igazolni a fentieket

Online elsősorban a város weboldaláról tájékozódhatunk a helyi hírekről, programokról

A helyi lakosok aktívan használják a közösségi médiát, a közéleti és az adás-vételi csoportok egyaránt megtalálhatók, ezekből szemezgettünk.

A helyi médiumokról bővebb információ

info@geotarget.hu

Keressen Bennünket bizalommal!