Az Ipsos a Geotarget Kft. megbízásából, 2021 decemberétől havi rendszerességű országos online kutatással (Computer Assisted Web Interviewing) méri fel a helyi média lakossági percepcióját.

A kutatás a lokális tartalomszolgáltató weboldalak és az önkormányzati újságok médiafogyasztására fókuszál. A piacvizsgálat célcsoportját a 18-65 éves fogyasztók képezik. Az összesen 8.000 fős minta reprezentálja a hazai lakosságot a legfőbb demográfiai ismérvek (így életkor, nem, lakóhely szerinti régió, település típus stb.) szerint.

A megyeszékhelyeken a reprezentatív minták alapján megállapítható, hogy a helyi tartalomszolgáltató weboldalak és azok social media felületei, valamint az önkormányzati újságok elérése tartósan magas, a 18-65. év közötti lakosság 80-90%-át éri el.

A Geotarget Online Network lokális tartalomszolgáltató weboldalainak elérése júliusban 5.000.000 feletti eredményt produkált (Forrás: www.similarweb.hu) a Geotarget Print Network postaládás, ingyenes terjesztésű lapok példányszáma 713.800 db.

Az adatok kizárólag a Geotarget Kft. hozzájárulásával használhatók fel!

További információ: info@geotarget.hu